POTJERANI TRENER HAJDUKA KOMENTIRA VLASTI NA POLJUDU IZA BRBIĆA: / 'To je prava sramota...'

Image
Foto: PIXSELL

'Činjenica je da smo Brbić, Vučević i ja imali jednu viziju, a oni što su došli sasvim drugačiju'

8.1.2019.
11:44
PIXSELL
VOYO logo

Bivši trener Hajduka Damir Burić smijenjen je na kraju sezone 2015./16., čime se pridružio nizu potjeranih trenera s Poljuda, toj lošoj praksi koja je prisutna, ne samo u splitskom klubu, već u hrvatskom nogometu u cjelini. Burić sad trenira njemačkog drugoligaša Greuther Furth, ali i dalje prati situaciju oko Hajduka...

Image
HAJDUK STAVIO SAIDA NA TRANSFER LISTU: /

'Radimo na njegovoj prodaji. Pojačanja? Želimo napadača i stopera'

Image
HAJDUK STAVIO SAIDA NA TRANSFER LISTU: /

'Radimo na njegovoj prodaji. Pojačanja? Želimo napadača i stopera'

'Brbić, Vučević i ja imali smo jednu viziju'

"Činjenica je da smo Brbić, Vučević i ja imali jednu viziju, a oni što su došli sasvim drugačiju", rekao je Burić koji je smijenjen nakon što je potjeran predsjednik Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

10.04.2016., Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961. Damir Buric, trener Hajduka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Burić otkriva da je vizija tadašnje uprave bila izgradnja kampa, dok uprave koje su naslijedile Brbićevu samo ulažu u igrački kadar.

'Da su Brbić i Vučević ostali u klubu, kamp bi bio apsolutni prioritet'

"Da su Brbić i Vučević ostali u klubu, kamp bi bio apsolutni prioritet i barem 10 milijuna eura od zarađenog novca - a bilo ga je blizu 30 milijuna eura - bilo bi usmjereno na kamp. U svojoj sam radnoj sobi imao nekoliko maketa tog kampa. Nažalost, ovi što su od nas naslijedili novac, umjesto u kamp, preusmjerili su to u dovođenje osrednjih stranaca, a onda se još hvale da su podigli proračun", rekao je Burić za Sportske novosti i poručio čelnicima Hajduka da im izgradnja kampa mora biti prioritet i da je sramotno što na Poljudu postoji jedno pomoćno igralište za cijeli klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Kos često ističe da je značajno digao proračun u odnosu na Brbića, a Burić to riječima.

'Skupo je Kos prodavao igrače koje je zatekao u klub'

"Matematički je to točno, ali kako ga je digao? Tako što je skupo prodavao igrače koje je zatekao u klubu, a to su redom bili igrači koji su stasali i bili selektirani u mandatu Brbića i Vučevića. Mogu vam sad reći da smo i mi imali plan prodati i možda i za vei novac, ali su nam ulaganja imala bitno drugačiju viziju", objasnio je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo