POSEBNA NOĆ ZA ATLETICO: / 'U polufinalu smo, ali moramo ostati ponizni'

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Velika je euforija vladala u redovima madridskog Atletica nakon pobjede protiv Barcelone (2-0) i plasmana u polufinale Lige prvaka.

13.4.2016.
23:43
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Ponovili su nogometaši Diega Simeonea uspjeh od prije dvije godine kada su u četvrtfinalu također izbacili Barcelonu. Ponovno su primijenili isti recept - veliku borbenost, puno trke i disciplinu u obrani. Slavili su pogocima Antoinea Griezmanna koji je pogodio u 36. i 88. minuti (iz jedanaesterca).

'Pošteno smo prošli'

"Uložili smo ogroman trud da bismo došli među četiri najbolje europske momčadi. Ovo je posebna noć za naš klub. Sretni smo načinom ma koji smo igrali protiv jake Barcelone. Znali smo da će u uzvratu biti drugačije. Naporno smo radili u defenzivnom dijelu igre i zasluženo smo prošli", poručio je Atleticov junak koji je ove sezone postigao 29 pogodaka u 45 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/DUZj

U sličnom je tonu pričao i kapetan madridskog kluba Gabi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo iznimno borbeno. Imali smo posjed lopte, stvarali šanse, pogodili i gredu. Pošteno smo prošli dalje iako nas je u drugom poluvremenu Barcelona stisnula na našu polovicu. U polufinalu smo, ali moramo nastaviti raditi s jednakom poniznošću", istaknuo je 32-godišnji veznjak.

'Nismo u najboljem razdoblju'

Barcelona je u završnici sezone upala u veliku krizu. U Primeri je u posljednja dva kola izgubila od Real Madrida i Real Sociedada i sada na vrhu ljestvice ima samo tri boda prednosti pred Atleticom. U Ligi prvaka, pak, nije uspjela u planu da postane prva momčad koja je obranila naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo bio naš najbolji dan, ali u drugom smo poluvremenu imali šanse. No, nije nam bilo suđeno. Atletico je zaslužio pohvale. Utakmica je bila onakva kakvu smo predviđali, iako možda nisam očekivao da će Atletico igrati tako duboko", naglasio je trener katalonskog diva Luis Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Silno smo željeli proći dalje i obraniti naslov, ali moramo čestitati Atleticu. Jasno je da nismo u najboljem razdoblju, moramo se podići", zaključio je Enrique.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo