PORTUGALSKE MUKE: / Cristiano Ronaldo žali zato što Luka Modrić nije Portugalac

Image
Foto: AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA

Reprezentacija Portugala u četvrtak je svladala Dansku s 1:0 i tako izborila plasman na EURO 2016. u Francuskoj. Međutim, Cristiano Ronaldo odigrao je još jednu reprezentativnu utakmicu za zaborav.

10.10.2015.
8:00
AFP, PATRICIA DE MELO MOREIRA
VOYO logo

I dok je za Real Madrid ove sezone u svim natjecanjima zabio deset pogodaka iz 9 odigranih službenih susreta, u nacionalnom dresu mu ipak ne ide tako dobro. Cristiano Ronaldo odigrao je šest susreta za Portugal u ovim eurokvalifikacijama ili 540 minuta, a postigao je svega pet golova.

Ovako na prvu, pet pogodaka i ne izgleda tako loše, ali ako uzmemo u obzir o kakvom se velikom igraču radu, onda slobodno možemo konstatirati kako mu u repki baš i ne cvjetaju ruže. I dok neki drugi igrači preuzimaju laskavu titulu junaka portugalskih pobjeda, kao što je to bio slučaj s Joaom Moutinhom u srazu s Danskom, Ronaldo sa strane prati kako pobjednička svjetla reflektora obasjavaju nekog drugog, a ne njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Već treća uzastopna utakmica bez golova

Portugalac nije zabio u trećoj uzastopnoj utakmici za domovinu. Stvar koja trenutno sad nije zabrinjavajuća, jer Portugal se ionako plasirao u Francusku. No, u budućnosti bi moglo biti problema. Naime, u klubu oko sebe ima bolje igrače nego u reprezentaciji koji dosta rade za njega i često ga svojim loptama guraju prema naprijed.

To posebno vrijedi za Luku Modrića i Tonija Kroosa koji jako puno rade na sredini travnjaka, odlično povezuju obranu i napad Reala i svojim loptama s očima guraju Ronalda prema naprijed, asistiravši mu u prostor iza protivničke obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Za Portugal puno više radi na travnjaku, u Realu rade za njega

Ronaldo sjajno koristi svoju brzinu i često dolazi u priliku za pogodak. Bilo da izađe sam ispred protivničkog vratara, bilo da se sleti s krila ili vješto iskoristi rupe u obrani. No, u reprezentaciji toga nema.

Ronaldo mora puno više raditi na travnjaku i automatski tu pada njegova golgeterska učinkovitost. Tako je CR7 protiv Danske imao 62 dodira s loptom te je kreirao tek jednu priliku suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, i bez onog pravog Ronalda, Portugal je uspio čekirati kartu za Francusku i uživat će u blještavilu velike europske nogometne scene sljedećeg ljeta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo