'Pored Hrvatske će biti teško naći stazu za prolaz'

Sudbina ždrijeba u Kijevu odlučila je kako će se Hrvatskoj suprotstaviti dva talijanska izbornika, Cesare Prandelli na kormilu Italije i Giovanni Trapattoni na klupi Irske.

3.12.2011.
13:36
VOYO logo

Izbornik Irske Giovanni Trapattoni znao je uzvratiti na komplimente koje mu je podario Bilić, proglasivši ga ponajboljim trenerom svih vremena.

"Hrvatska je jaka momčad, s mnogo kreativnih pojedinaca. Vidjeli smo to i u prijateljskoj utakmici u kolovozu. S Hrvatima igramo prvu utakmicu i za to ćemo se najviše spremati. Iako svako natjecanje nosi svoje posebnosti, uvjeravam vas da je prva utakmica i najvažnija utakmica na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Irska ipak u drugom planu u odnosu na Španjolsku, Italiju i Hrvatsku? "Ne bih ja to tako rekao. Ali, činjenica je da smo vrlo sretni što smo uopće došli ovdje. Najjači adut moje momčadi je mentalitet, mi se nikad ne predajemo, mi igramo svih 90 minuta punim srcem! Tako će biti i na EP-u", kaže Trapattoni.

Talijanskog izbornika Cesarea Prandellija prati glas da je – Trapattonijev 'šegrt'! Naime, nikad nije krio da se divi irskom izborniku, još od dana kad ga je Trap trenirao igrače Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trapattoni je veliki trener i ponosan sam na dane provedene s tim gospodinom. Ovaj je EURO veliki izazov za nas, vidjet ćemo koje su naše mogućnosti. Teško je bilo što prognozirati, jer je skupina jaka."

Što mislite o Hrvatskoj? "Odlična momčad! Ovo je za nas težak ždrijeb i pored Hrvatske će biti komplicirano pronaći stazu do četvrtfinala", rekao je Prandelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od našeg predsjednika Vlatka Markovića, kao i za razliku od čelnih ljudi irskog i španjolskog saveza, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete pojavio se pred novinarima. I ni jednom riječju nije spomenuo Hrvatsku, govorio je samo o borbi Italije i Španjolske za prvu poziciju.

"Španjolska je najveći favorit, ali Italija će joj se znati suprotstaviti. Igramo prvu utakmicu na turniru, to je iznimno važno i momčad nam mora biti spremna za taj dvoboj divova. U svemu je dobro što se onda sa Španjolcima ne možemo sastati prije finala", pričao je optimistični Abete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo