PORAZ EUROPSKOG PRVAKA: / Portugal stradao u Švicarskoj, BiH lako protiv Estonije

Image

Utakmicama u utorak nastavljeno je prvo kolo europskog dijela kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će za dvije godine organizirati Rusija. Iznenađenja je bilo na nekoliko dvoboja.

6.9.2016.
23:09
VOYO logo

Aktualni europski prvak Portugal, oslabljen neigranjem prve zvijezde Cristiana Ronalda, tako je s 2-0 poražen u Švicarskoj nakon što su precizni za domaćina bili Breel Embolo (24) i Admir Mehmedi (30).

https://vid.me/L8C8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj toj skupini B osladili su se Farski Otoci uzevši bod protiv Mađarske nakon 90 minuta bez pogodaka, dok je Latvija pogotkom Valerijsa Sabale iz 48. minute stigla do tri boda protiv Andore.

U grupi A najviše je pažnje privukao dvoboj Švedske i Nizozemske, koji traže iskupljenje nakon nedavnog Eura. Švedska koja je na europskoj smotri u Francuskoj osvojila tek bod sučelila se s Nizozemskom koje ondje nije niti bilo. Treba naglasiti da su za Švedsku kvalifikacije za Mundijal 2018. početak novog razdoblja, bez Zlatana Ibrahimovića koji se je nakon Eura oprostio od reprezentacije za koju je u 116 utakmica postigao 62 gola. Domaćin je poveo u 43. minuti lijepim lobom Marcusa Berga, a Nizozemska je izjednačila golom Wesleyja Sneijdera u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/HU8f

Europski doprvak Francuska, pak, startala je remijem bez golova kod Bjelorusije, a Bugarska je svladala Luksemburg 4-3 pogotkom Toneva iz druge minute sudačkog produžetka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H Bosna i Hercegovina je u Zenici pobijedila Estoniju sa 5-0 uz dva gola Emira Spahića (7, 90+2) kojem su pogocima pomogli Edin Džeko (23, 11 metara), Haris Medunjanin (71) i Vedad Ibišević (83). Belgija, koju vodi novi izbornik Roberto Martínez, u gostima je pobijedila Cipar sa 3-0, a Grčka je svladala slabašni Gibraltar sa 4-1.

https://vid.me/O4sj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo