PORAZ DINAMA RAZVESELIO MEDIJE U SRBIJI: / Pojasnili zašto je to velika stvar; 'Idealno bi bilo da izgube i u revanšu'

Image

Uzvratna utakmica na rasporedu je idućeg četvrtka

9.4.2021.
10:33
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige na stadionu u Maksimiru izgubili od Villarreala s 0-1. Španjolski klub je do pobjede stigao pogotkom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti. Ovaj susret popraćen je s velikim zanimanjem u susjednoj Srbiji. Gotovo svi portali pisali su o nesretnom porazu Modrih. A tamošnji Telegraf je istaknuo zašto je rezultat te utakmice bitan za srpski klupski nogomet.

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE LUKAVI EMERY SINOĆ NAPRAVIO? /

'Takav način igre, to isto je radio i u Sevilli'

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE LUKAVI EMERY SINOĆ NAPRAVIO? /

'Takav način igre, to isto je radio i u Sevilli'

"Dinamo obradovao srpski fudbal porazom u Zagrebu, Arsenal uprskao: Evo šta nam treba u revanšima EL!", naslov je na tom portalu. Ističu kako je Srbija sada sve bliže ostanku među 17 najboljih na listi nacionalnih koeficijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javnost u Srbiji najviše zanimaju parovi Dinamo Zagreb - Villarreal i Arsenal - Slavija Prag, jer od njihovih rezultata može ovisiti i pozicija Srbije na Uefinoj listi za nacionalni koeficijent, koji određuje lakši put klubovima u kvalifikacijama", navode i nastavljaju.

"Srbija je trenutačno na 16. mjestu, jednom ispod željenog 15. mjesta, koje donosi dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka i sudionika u Europskoj ligi. Naša zemlja u ovoj sezoni poslije ispadanja Zvezde više nema šanse da preskoči Cipar na 15. mjestu, ali je bitno da ne padne ispod 17. mjesta, koje također donosi privilegiju da se preskoči prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 22/23. Ovu poziciju Srbiji trenutno mogu ugroziti samo još Češka i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Zato poraz Dinama itekako odgovara srpskom nogometu jer Hrvatska nije osvojila bodove i napravila pomak na listi. Da bi Srbija bila sigurna, neophodno je da Dinamo ispadne, a idealno bi bilo da doživi poraz i u revanšu, zbog bolje početne trke za iduću sezonu, gdje Srbija ima realne šanse da se domogne 15. mjesta i dobije dva sudionika u kvalifikacijama za Ligu prvaka", navode i napominju kako im je potrebno i da Slavija izgubi u Pragu jer će Česi u slučaju pobjede ili remija preskočiti Srbiju i zauzeti 16. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, u revanšima je jasno da srpskom nogometu najviše odgovaraju porazi Dinama i Slavije, ali poraz bar jednog od njih i definitivno će našem nogometu omogućiti ostanak među 17 najboljih na listi nacionalnog koeficijenta", zaključuje Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo