SPUSTILO SE NEBO NA ZEMLJU / Poplave na Kvarneru prijete Jadranskom derbiju: Doznali smo očekuje li se odgoda dvoboja Rijeke i Hajduka

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

S obzirom na to da je iznimna količina oborina pala na Rijeku, a apokaliptične slike poplava u cijelom gradu obilaze Hrvatsku, počele su se pojavljivati sumnje da drugi ovosezonski ogled velikih jadranskih rivala neće biti odigran u nedjelju

29.9.2022.
14:29
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Drugi ovosezonski Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka na rasporedu je u nedjelju u 15 sati, a odigravanje tog susreta je dovedeno u pitanje nakon što su najveći grad Kvarnera pogodile teške vremenske nepogode.

Naime, prema izvještaju RiMetea, u srijedu je palo čak 222 litra oborina po četvornom metru što znači da je u jednom danu srušena prosječna količina kiše za rujan. Kiša je nastavila padati i u četvrtak te je u prva dva sata nebo izlilo dodatnih 46 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je iznimna količina oborina pala na Rijeku, a apokaliptične slike poplava u cijelom gradu obilaze Hrvatsku, počele su se pojavljivati sumnje da drugi ovosezonski ogled velikih jadranskih rivala neće biti odigran u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upit nogometnom klubu Rijeka s pitanjima vezanim za odigravanje utakmice i stanje travnjaka na Rujevici.

"Travnjak stadiona HNK Rijeka je u odličnom stanju unatoč rekordnim količinama padalina koje su pogodilo riječko područje u srijedu", napisali su nam iz službe za odnose s medijima HNK Rijeka, a potom su otklonili i posljednju sumnju vezanu za odigravanje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Opasnost od odgađanja nedjeljnog derbija Rijeka – Hajduk ne postoji", konstatirali su.

Inače, RiMeteo najavljuje padaline u okolici Rijeke tijekom četvrtka, petka i subote dok je za nedjelju najavljena stabilizacija vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk trenutno ima 17 bodova, odnosno 11 manje od vodećeg Dinama od kojeg ima i utakmicu manje. Rijeka je do sada osvojila skromnih šest bodova te drži devetu poziciju s bodom više i utakmicom više od posljednje Gorice. Ovi su se rivali susreli 14. rujna u zaostaloj utakmici 2. kola HNL-a na Poljudu, a u tom susretu su Splićani bili bolji s konačnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo