PRIZNAO JE SVE / Ponajbolji golman svijeta, Jan Oblak, objasnio zašto je Hrvatska tako lako razbila inače nezgodnu Sloveniju

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hrvatska je uistinu odigrala sjajno, ali jednako tako Slovenija je odigrala katastrofalno

8.9.2021.
8:38
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Odigravši najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu Europskih kvalifikacija za SP 2022. hrvatska nogometna reprezentacija svladala je na Poljudu Sloveniju sa 3-0 (1-0) i zadržala se u utrci s Rusijom za prvo mjesto u skupini H.

Vodeći pogodak postigao je Marko Livaja u 33. minuti, nakon što je Mario Pašalić pogodio vratnicu poslije ubačaja Josipa Juranovića. U 66. minuti Ivan Perišić je bio asistent, a strijelac Pašalić. Pobjedu Hrvatske začinio je Nikola Vlašić pogotkom u četvrtoj minuti sučeva dodatka na ubačaj Mislava Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uistinu odigrala sjajno, ali jednako tako Slovenija je odigrala katastrofalno i nakon utakmice njihov najbolji i najskuplji igrač Jan Oblak, otkrio je što se dogodilo.

Image
KAKO DO KATARA? /

Pogledajte kakvo je stanje na tablici i što Vatrene čeka do kraja kvalifikacija

Image
KAKO DO KATARA? /

Pogledajte kakvo je stanje na tablici i što Vatrene čeka do kraja kvalifikacija

"Čestitao bih Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. Stvorila je mnogo šansi. Mi smo imali nekoliko kontranapada, bili blizu postizanja gola, ali to, nažalost, nije bilo dovoljno. Nismo bili na razini kakva je potrebna za ovu utakmicu", rekao je Oblak na početku analize i zatim detektirao glavni problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Najveći problem Slovenije

"Trebali smo biti agresivniji, ali sad je kasno, utakmica je gotova. Možemo sad pametovati, no morali smo se dokazati dok je ona trajala. Za Sloveniju glavna stvar mora biti borbenost. Kvalitetom nismo na istoj razini kao veće reprezentacije, ali trebali bismo biti na najvišoj razini po borbenosti", rekao je Oblak pa nastavio.

"Nažalost, neke utakmice odigramo tako, neke ne. Poput ove. Teško je razumjeti zašto to možemo napraviti u nekim susretima, a u drugima ne možemo. Svaki igrač, čak i ako mu ne ide, uvijek se može boriti. To je ujedno i naš najveći problem, što se u pojedinim utakmicama pokazujemo u takvom svjetlu kao da smo najborbenija momčad na svijetu, a u pojedinim utakmicama pokazujemo da nismo dorasli takvim utakmicama", veli vratar Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo između sebe riješiti neke stvari, reći si želimo li zaista nešto ili samo igramo jer nitko neće reći da ne dolazi na utakmice reprezentacije. Ovo nije pravi način. Ja sam došao sa željom da se plasiram na Svjetsko prvenstvo i uvijek ću igrati s takvom željom. Svjestan sam da sa Slovenijom to nije lako ostvariti, ali imam ogromnu želju. Vjerujem da su dečki za to sposobni", smatra Oblak pa onda još upozorava.

"Morat ćemo neke stvari rješavati međusobno. Na svaku utakmicu trebali bismo ići onako kako smo išli u domaćoj utakmici protiv Poljske (2:0 u 2019.) ili Hrvatske (1:0 ove godine). U tim smo utakmicama pokazali da možemo. Možda je problem u nama, a ne nužno u izborniku", zaključio je Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo