Murijo, pomozi! Sprema li se u Splitu lov na Zagrepčane?

Atmosfera uoči velikog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu je zabrinjavajuća.

7.9.2011.
10:22
VOYO logo

Zbog sebičnih istupa Hrvoja Maleša i Zdravka Mamića te vječne gluposti dijela navijača, derbi Hajduka i Dinama u 7. kolu HNL-a sljedeće subote na Poljudu, postao je tema tjedna.

Torcida po Splitu vješa zlokobne transparente, a BBB-i su prekinuli bojkot i najavili invaziju na grad pod Marjanom, takozvani 'modri vlak'. Pojavila se priča da traže 2.500 ulaznica, a Hajduk je odgovorio da im može omogućiti samo 1.463 ulaznice, koliko je mjesta namijenjenih gostujućim navijačima na južnoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako ovo 'bure baruta' vidi jedan bivših vođa BBB-a, Thomas Bauer.

"Tenzije ovog puta podižu nogometni dužnosnici. Navijači su uvijek jednako nabrijani na derbi, pa je tako i ovog puta. Torcida i BBB svjesni su tko je sve zakuhao te jedni i drugi znaju tko im je najveći neprijatelj zapravo", rekao je Thomas Bauer u razgovoru za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukob Mamića i Maleša je potpuno nepotreban. To je pravi sukob taština, od kojeg klubovi nemaju nikakve dobrobiti", ističe bivši istaknuti BBB.

Bauer ističe kako bi novi sukob navijača samo bio od pomoći čelnim ljudima hrvatskog nogometa, stoga poziva na zrelost u njihovim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvao bih na razboritost i zrelost u ovom trenutku, jer smatram da bi od međusobnog sukoba koristi trenutno imali samo nogometni i politički moćnici", rekao nam je Bauer.

Jeste li čuli za priču o zajedničkoj akciji BBB-a i Torcide?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojavila se glasina da bi na Poljudu Torcida i BBB kao i svi drugi navijači zašutjeli na pet minuta i time jasno poručiti čelnim ljudima hrvatskog nogometa što misle o njima", rekao je Bauer.

U subotu se prema Splitu očekuje prava invazija BBB-a, kojima bi to trebao biti prvi odlazak na utakmicu nakon 13 mjeseci. Ipak, prema glasinama koje kruže, klubovi se maksimalno trude smanjiti kapacitet gostujućim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interes za gostovanje je ogroman, deseci buseva, stotinjak automobila krenut će prema Splitu. Gotovo je sigurno da neće biti dovoljno ulaznica, a iz povjerljivih izvora saznajemo da se u Dinamu trude maksimalno smanjiti kapacitet za svoje navijače na brojku od samo 1.000. To je apsurd apsurda da vlastiti klub ne želi svoje navijače kao podršku", kaže Bauer.

BBB-a nije bilo na tribinama 13 mjeseci. Svoju borbu protiv politike kluba sada sele na tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"99 posto navijača je podnijelo veliku žrtvu u tom bojkotu, ali se pokazalo da je on kontraproduktivan. Nastavljamo svoju borbu na tribinama. Vratit ćemo klub navijačima kao što smo to uspjeli prije deset puta i to potpuno legalnim putem", ističe Bauer.

Među navijačima Dinama postoji nekoliko frakcija, često se čini kako nije jasno 'tko pije, a tko plaća'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boysi su jedinstveniji nego prije pet, deset godina. Teško je očekivati da budemo jedinstveni kao u prvih pet godina postojanja, jer su se javili dobni problemi, gdje svatko na situaciju gleda drugačije. Na početku su na tribinama bili dečki od 16-17 godina do 22-23. Danas je situacija znatno drugačija, jer ima nas od srednjoškolaca do ljudi od 40-ak godina", rekao je Bauer.

Kartama za jednu kunu Zdravko Mamić napunio je Maksimir u kvalifikacijama za Ligu prvaka, međutim u Ligi prvaka cijena je znatno skuplja, a i prodaja ide samo u paketima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali su u Maksimiru graditi imidž kluba blizak navijačima, a ne napraviti takve razlike u cijeni karata za kvalifikacije i skupine Lige prvaka. To je čisto srozavanja ugleda kluba", dodaje Bauer.

Nakon prekida bojkota pred navijačima je sad teška borba na tribinama. Najmanje što im sada treba su incidenti na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači će sad biti pod budnim okom medija i trebaju se truditi da sve protekne u najboljem redu. Toplo se nadam da su svjesni što je pred nama i da bi nam svi eventualni sukobi na stadionu otežali borbu protiv politike kluba", zaključio je Bauer.

specijal-201102150360004-Najjači navijači specijal-201102150360004-Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109040248006 arti-201109030131006 arti-201109020797006 arti-201108290335006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo