HAJDUK - GORICA 2-1 / Bijeli su u finalu hrvatskog Kupa: Dario Melnjak junak Poljuda; Navijači u deliriju, slave novog heroja

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk je na Poljudu pobijedio Goricu u polufinalu Kupa. Dario Melnjak junak utakmice

2.3.2022.
19:27
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Polufinale hrvatskog Kupa

Stadion: Poljud

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelja: oko 15 000

HAJDUK - GORICA 2-1

Hajduk: (4-2-3-1): Kalinić - Mikanović, Katić, Elez, Melnjak - Fossati, Grgić - Biuk, Sahiti, Livaja - Mlakar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica (3-4-2-1): Kotarski, Jovičić, Steenvoorden, Mitrović, Babec, Kalik, Krizmanić, Pršir, Keita, Atiemwen, Dieye

Nogometaši Hajduka prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su u srijedu na svom Poljudu svladali Goricu s 2-1. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Dario Melnjak. Bio je ovo sedmi vezani poraz Goričana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAKCIJE /

Dambrauskas priznao: 'Ako se nečega bojiš, onda ne možeš biti trener'; Rendulić; 'Postao sam James Bond 007'

Image
REAKCIJE /

Dambrauskas priznao: 'Ako se nečega bojiš, onda ne možeš biti trener'; Rendulić; 'Postao sam James Bond 007'

"Jako bitno za nas da smo dobro ušli u utakmicu, nakon nesretnog poraza za vikend. Iz prošle utakmice s njima sam imao dvije šanse, ali ovog puta je bilo suđeno da zabijem. Moramo se prvo fokusirati za Istru i HNL, daleko je još finale Kupa", kazao je Dario Melnjak za kameru HNTV-a.

Hajduk je imao 14 udaraca, Gorica 9, šest udaraca u okvir Hajduka, četiri Goričana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli bili bolja momčad

Splićani su bili prilično bolja momčad, pogotovo u prvom dijelu, a svoje prve golove u dresu Hajduka Melnjak je zabijao u 39. i 64. minuti. Gorica je ostala bez prvog, povijesnog ulaska u finale Kupa, dok će Hajduk igrati finalni susret po prvi puta nakon sezone 2017./18. i poraza u Vinkovcima od Dinama.

Vrlo agresivno je Hajduk otvorio prvu domaću utakmicu u Kupu nakon skoro šest godina. Brzo su se počele nizati opasne situacije pred Kotarskim, a gostujući sastav je bio doslovno zbijen u vlastitom šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko uvodnih, sramežljivih pokušaja, prvu dobru šansu, u 13. minuti, imao je Grgić, ali je glavom pucao preko vrata. Kako je utakmica trajala tako su šanse Hajduka postajale sve ozbiljnije. Dva puta je pokušao Biuk, a onda je najbolju šansu u 26. minuti imao Grgić. No, njegov gromoviti udarac, nakon lijepe akcije, je prošao pored vratnice.

VAR poništio gol Livaje

U 33. minuti Hajduk je zabio. Strijelac je bio Livaja, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. No, malo kasnije, u 39. minuti, nije bilo pomoći za Velikogoričane. Biuk je probio stranu, a na povratnoj lopti, iz blizine, pogodio je Melnjak za 1-0. Bio je to njegov premijerni pogodak u dresu Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Hajduk na odmor otići s dva gola plusa, ali je Marko Livaja iz slobodnog udarca, u zadnjim trenucima prvog dijela, naciljao vratnicu.

Od početka drugog dijela Gorica je, sasvim logično, zaigrala otvorenije. Iako je takav stav otvarao više prostora u obrani Gorica je sve ozbiljnije prijetila pa je tako u 58. minuti složila točnu i brzu akciju koju je Pršir završio udarcem s desetak metara iskosa, a lopta je fijuknula tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fešta na Poljudu

Ubrzo nakon toga velika fešta na Poljudu. U 64. minuti Livaja je ubacio iz slobodnog udarca, a Melnjak je glavom postigao svoj drugi pogodak na susretu za 2-0 Splićana. Do kraja dvoboja oba su sastava imala nekoliko dobrih prilika, a u 95. minuti je dosuđen jedanaesterac za goste nakon što je Atanasov igrao rukom u svom šesnaestercu. Kalik je smanjio na 1-2, ali bilo je to sve od Gorice u ovom susretu.

Suparnika u finalu Hajduk će saznati 9. ožujka kada se na Rujevici igra druga polufinalna utakmica, a sastaju se Rijeka i Osijek. Finale će se igrati na Poljudu 26. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kup, polufinale:

Hajduk - Gorica 2-1 (Melnjak 39, 64 / Kalik 90+5-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica.

95' - Kalik zabija iz penala za 2-1. VAR je odlučio prije toga da je penal. Nije još gotovo, ima nade za izjednačenjem za Goričane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 5 minuta.

86' - Hajduk sad pokušava napraviti zadnji pritisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Hajduk je usporio, taktičke postavke preselile su se u defanzivu. Goričani su sad agilniji, ali što im to vrijedi kad gube 2-0.

64' - GOOOL - Dario Melnjak zabija za 2-0 Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Kakva prilika Gorice. Pršir je tukao, milimetri su dijelili Goričane od gola. Odlično su gosti iskombinirali, Pršir je opet trebao završiti, ali njegov udarac s 12 metara prošao je pored gola.

54' - Idu naprijed stoperi Gorice, obrana Hajduka se povlači. Ubacivanje Goričana, ali Matar nije uspio pucati na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Goričani su se malo otvorili, sad će Hajduk prijetiti iz kontranapada.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Pratimo drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Igrat će se još dvije minute u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Marko Livaja pogađa gredu iz slobodnjaka sa 17 metara. Kakav je to bio udarac, trese se greda, dugo će se još tresti.

38' - GOOOL - E sad je gol, Dario Melnjak baca u trans navijače, opet ludilo na Poljudu, navijački tango...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Nema gola, pogodak je poništen. Livaja je zabio iz zaleđa, potvrdio je VAR. Ostao je Marko Livaja samo na 4 gola u Kupu.

32' - GOOOL: Mi napisali da su Goričani kompaktni, a Marko Livaja nas je demantirao golom. Kakav je to igrač, strašno. Ludnica na Poljudu, više od 15 000 navijača je u transu.

32' - Goričani su dosta pokretni u bloku.

26' - Projektil Grgića s 14 metara odlazi malo pokraj stative! Još jedna sjajna akcija Hajduka, Livaja je prsima spustio loptu Grgiću čiji udarac Kotarski samo ispratio. Da je to išlo u okvir, ne bi Kotarski reagirao.

23' - Pokušaj Babeca otprilike s 20 metara. Nakon toga, šansa i pol. Biuk je u prvom planu. Livaja, tko drugi, opet je ubacio oštru nisku loptu na tri metra gdje je bio Biuk, a on pokušao petom, lopta se samo digla u ruke Kotarskom. Trenutak kasnije Biuk se našao u novoj velikoj šansi s lijeve strane, nije zabio.

17' - Konačno i jedan udarac nogom. Livaja je primio loptu u kaznenom prostoru, pucao iz okreta, nisko i blizu stative. Puno pokušava Hajduk, ali još bez one stopostotne prilike.

12' - Kakva šansa. Drugi put na utakmici Hajduk skoro zabija glavom. Nakon Biuka, sad je bio u šansi Grgić.

3' - Hajduk se bacio na glavu i napada, sijevaju udarci u ovim trenucima.

1' - Počela je utakmica.

17.19 - Gorica je u nizu od 6 poraza i Rendulić je promijenio sustav, vratili su se na tri s defanzivnijim i jačim blokom. Hajduk, s druge strane, igra s 4 iza. Nekoliko kola, utakmica za redom su igrali drugačije, ali ovaj sustav im je poznat. Sahitija je Dambrauskas približio golu.

16.53 - Došli su sastavi. Valdas Dambrauskas promijenio je 5 igrača u odnosu na Rijeku proteklog vikenda. Na klupi su Vuković, Subašić, Nikola Kalinić, Lovrencsics i Ferro, a od prve minute igraju Lovre Kalinić, Mikanović, Fossati, Biuk i Mlakar.

Hajduk: L. Kalinić, Mikanović, Katić, Elez, Melnjak, Grgić, Fossati, Sahiti, Biuk, Livaja, Mlakar

Gorica: Kotarski, Jovičić, Steenvoorden, Mitrović, Babec, Kalik, Krizmanić, Pršir, Keita, Atiemwen, Dieye

Na Poljudu nogometaši Hajduka ove srijede (17.30 sati) protiv Gorice love ulazak u finale Hrvatskog kupa. Trener Splićana Valdas Dambrauskas upozorio je prije dvoboja protiv Velikogoričana da je sve moguće.

"U jednoj utakmici je sve moguće, pogotovo u Kupu. Cijenimo Goricu kao najbolju moguću momčad. Imaju kvalitetu, opasni su i nemaju što izgubiti. Kada se pogleda ljestvica Prve HNL vidljivo je da im Kup daje priliku da sezonu završe na pozitivan način. Volio bi što više navijača na tribinama jer oni su naša prednost. Vjerujem u moć navijača. Želimo izgraditi momčad, biti veliki. Ne smijemo biti u strahu od nikoga. U protekla četiri mjeseca smo izgubili jednu utakmicu i takvim samopouzdanjem treba nastaviti dalje. Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka vjeruju u nas“, rekao je Dambrauskas.

Prije posljednjeg treninga na Gradskom stadionu i putovanja u Split, trener Krunoslav Rendulić najavio je dvoboj protiv Hajduka.

"Nećemo bježati od činjenice da je Hajduk favorit. Nama je to utakmica sezone jer možemo zabilježiti prvi i povijesni ulazak u finale Kupa. Nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe da iznenadimo Hajduk i uđemo u finale. Hajduk ima kvalitetu, ali imamo ju i mi. Idemo se nadigravati u Split i zanima nas samo pobjeda. Naravno da imamo respekt prema Hajduku, međutim, ne treba se ničega plašiti već pokušati napraviti sve za pobjedu", kazao je Rendulić.

Prijenos utakmice je na HNTV-u, a uvodna emisija Kup je naš počinje u 17 sati. Također, HNTV će prenositi susret i na svom YouTube kanalu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo