SVIMA NA OPREZ / Policija derbi označila kao susret visokog rizika: Objavila pravila za Dinamove navijače

Image
Foto: MUP

Policija će u Dugopolju dočekati navijače na izlasku s autoceste, pregledati ih, okupiti i prepratiti do stadiona

30.3.2024.
12:31
MUP
VOYO logo

Najveći hrvatski nogometni derbi, subotnji okršaj Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, policija je označila kao "utakmicom visokog rizika".

Image
SVE JE SPREMNO /

Hajduk na dan derbija poslao važnu obavijest za sve navijače

Image
SVE JE SPREMNO /

Hajduk na dan derbija poslao važnu obavijest za sve navijače

"Navedeno javno okupljanje proglašeno je utakmicom visokog rizika te će policija - uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije - poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju," poručili su iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, nakon niza godina Dinamovi navijači neće biti prebačeni u gradske autobuse u Dugopolju i tako transportirani do Poljuda, već će na stadion dolaziti vlastitim prijevozom u koloni pod policijskom pratnjom. Policija će u Dugopolju dočekati navijače na izlasku s autoceste, pregledati ih, okupiti i prepratiti do stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se velika kolona s obzirom da je rasprodano 1.463 ulaznica za gostujući sektor. Policija upozorava da navijači moraju doći u Dugopolje najkasnije do 16 sati, jer nakon toga neće biti jamčen pravovremeni ulazak na stadion.

"Policijski službenici će prihvatiti organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1, naplatna postaja Dugopolje, te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti pravovremeni ulazak na stadion," objavila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo