POLICAJAC NIJE OSUMNJIČIO NIJEDNOG OD PRITVORENIH: / Pojavili se novi detalji o hrvatskim plaćenicima

Image
Foto: AFP

Za sad nitko od uhićenih Splićana nije iznosio obranu i svi se i dalje brane šutnjom.

10.1.2018.
22:11
AFP
VOYO logo

U utorak je u Beogradu, u sklopu istražnog postupka protiv Splićana uhićenih pod sumnjom da su u prosincu prošle godine organizirali i izazvali velike navijačke nerede na utakmici Partizan - Crvena zvezda na južnoj tribini stadiona Partizana, ispitan svjedok optužbe, pripadnik srpske Žandarmerije koji je bio na stadionu tijekom utakmice.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, tijekom svjedočenja on niti jednog od hrvatskih državljana nije osumnjičio za počinjenje kaznenog djela koje im se stavlja na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POJAVILA SE DOSAD NEOBJAVLJENA SNIMKA ISPREBIJANIH SPLIĆANA: ‘Jeste li vi

Pripadnik Žandarmerije tijekom ispitivanja iznosio je svoja zapažanja o događajima na stadionu kako ih je vidio s pozicije na kojoj se nalazio na stadionu. Prema dostupnim informacijama, dokazi tužitelja u ovom slučaju za sada su jedino videosnimke s mjesta događaja.

Riječ je o videosnimkama srpske policije i televizijskih kuća. Jutarnji list piše kako se na tim snimkama ne uočava da osumnjičena šestorka potiče i predvodi nerede, a očekuje se i pregledavanje videosnimaka u vlasništvu nogometnog kluba Partizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sad nitko od uhićenih Splićana nije iznosio obranu i svi se i dalje brane šutnjom. Također, spominje se i to kako je nedavno plasirana priča u srpskim medijima kako je jedan od uhićenih Splićana progovorio te identificirao naručitelja, tj. osobu koja ih je angažirala i za “odrađivanje posla” na tribini platila “nadnicu” od 10.000 eura - pogrešna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica Hrvata, koja su proteklog mjeseca u Beogradu, za vrijeme derbija između Partizana i Crvene Zvezde sudjelovala u neredima na jugu stadiona Partizana, u međusobnom sukobu frakcija Grobara navodno za prevlast na tribini, zadržana su u pritvoru na 30 dana.

Tajnica suda Tanja Koljenčić Milenković pojasnila je da je sudac protiv osumnjičenih odredio mjesec dana pritvora zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti. Našim državljanima sada prijeti zatvorska kazna. Šestorici Splićana prijeti osuđivanje za kazneno djelo ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to mogu dobili kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe. Jer je u pitanju organizacija djela, što je najteža stavka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo