Slovenac uoči Brazila opako spustio Vatrene na zemlju

Slovenski izbornik Srećko Katanec kazao je kako hrvatska nogometna reprezentacija ne posjeduje takvu kvalitetu kao što se misli, te da je prolazak skupine upitan.

30.4.2014.
12:22
VOYO logo

Ovaj 51-godišnji slovenski stručnjak oduvijek je bio osoba bez dlake na jeziku. I vrlo dobar poznavatelj nogometne igre koji je svoj zanat, između ostalog, i učio od nedavno preminule legende jugoslavenskog nogometa Vujadina Boškova, kod kojeg je tri godine igrao kada je ovaj vodio Sampdoriju.

Uz navedeno, Kataneca su hrvatski mediji povezivali i sa klupom Dinama, Hajduka i hrvatske reprezentacije. A od sada, Katanec je stručnjak i za medije, barem ako je suditi prema njegovim izjavama. Šalu na stranu, čovjek je bio vrlo precizan u seciranju šansi Hrvatske na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam hrvatski novinar, pisao bih da reprezentacija na svjetsko prvenstvo putuje bez imperativa jer ima tešku skupinu u kojoj objektivno nije favorit, ali jasno mi je da su vaši apetiti puno veći", kazao je Katanec, pa nastavlja:

//www.youtube.com/embed/PJwZzokBGxs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želite iskren odgovor? Nemate baš takvu kvalitetu kakvu vjerujete da imate. Posjedujete naboj kao gorivo koje može potaknuti zanos, navijačku euforiju i dobru klimu među igračima, ali daleko od toga da sto posto prolazite skupinu. Brazil je domaćin i jedan od favorita za naslov. I Meksiko bi u datom trenutku, u tom latinskom okruženju, mogao biti prevelik zalogaj za Hrvatsku."

Jednog mladog igrača je posebno istaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imate nekoliko velikih zvijezda u reprezentaciji, imate obranu koja nije impresivna, a imate i nekoliko igrača koji su još uvijek zagonetke. Na primjer, puno se očekuje od Kovačića koji je nesumnjivo veliki talent, ali je još uvijek 19-godišnjak. S devetnaestogodišnjacima nikada ne znate na čemu ste, za velike rezultate trebaju vam formirani i stabilni igrači.

Osvrnuo se i na drugo polufinale Lige prvaka između Chelsea i Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikako ne bih volio da Ligu prvaka osvoji Chelsea. Nimalo mi se ne sviđa takav nogomet", zaključio je u razgovoru za Jutarnji list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo