POGLEDAJTE NAJSPORNIJU SITUACIJU DERBIJA: / Sudac je sve imao pod kontrolom do ovog trenutka, a onda je nastao kaos

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudac utakmice Damir Batinić, zaista nije imao lagan posao

1.9.2019.
8:29
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 7. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Dinamo s 1-0 (0-0) i zasjeli na vrh ljestvice.

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda "bilih" nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana. Bio je to i prvi prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac utakmice Damir Batinić, zaista nije imao lagan posao. U prvom poluvremenu sve je imao pod kontrolom, ali u nastavku je nešto pošlo po zlu. Najveće, da se tako izrazimo, zlo u derbijima su kazneni udarci. Sve i da je sudac u pravu i da kazneni udarac regularan, uvijek će se naći dio njih koji će žestoko protestirati i osporavati. Baš zbog silnih pritisaka i težine koju derbi nosi, suci u djeliću seknude moraju donijeti odluku hoće li svirati penal ili ne, a ta će odluka možda predodrediti ponašanje igrača u nastavku utakmice. Batiniću se baš to dogodilo u drugom poluvremenu.

Sporne situacije

Image

Milan Sabic/PIXSELL

Splićani su vodili 1:0, a Petar Stojanović je udario Bassela Jradija po desnoj nozi. Batinić je umjesto kaznenog udarca dodijelio domaćem igraču žuti karton. Bila je to loša odluka i Batinić si je time zagorčao vrijeme preostalo do kraja utakmice. Nakon toga uslijedio je kaos. Jradi je nešto kasnije dobio drugi žuti karton, odnosno crveni karton, a ne bi ga dobio da je sudac ispravno dosudio onaj prekršaj sa Stojanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim to nije sve. Batinić je kasnije isključio i Emira Dilavera, a situacija je bila bizarna. Prvo mu je dao žuti karton, a onda ga naglo povukao, valjda na sugestiju pomoćnika i potom je izvadio crveni karton. Da start je bio grublji, ali vjerojatno bi bilo bolje da je sudac ostao pri žutom kartonu.

Spomenimo još kako je sudac isključio Arijana Ademija i to dok je ovaj bio na klupi zbog nesportskog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sporne situacije pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo