NAJBOLJI GOLOVI DOSADAŠNJEG DIJELA SP-A: / Uživali smo u slobodnjacima, sjajnim volejima i dalekometnim golčinama

Image
Foto: AFP

Svjetsko prvenstvo u Rusiji već sada nam je donijelo pregršt sjajnih pogodaka

20.6.2018.
13:42
AFP
VOYO logo

Gotovo je tek prvo kolo natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a već smo imali prilike gledati pregršt sjajnih poteza, pogodaka i zanimljivih utakmica. Odabrali smo nekoliko najboljih pogodaka dosadašnjeg dijela prvenstva, a nije nam bilo lako, s obzirom na konkurenciju. Uživajte.

Denis Cheryshev, Rusija - Saudijska Arabija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo tko je mislio da će Rusija trijumfalno otvoriti turnir, a još manje da će u stilu pregaziti Saudijsku Arabiju (5-0) i Egipat (3-1). Jedan od ključnih igrača Rusa u dosadašnjem dijelu prvenstva je Denis Cheryshev, Villarrealovo krilo, koje je postiglo tri pogotka u dva susreta, a posebno će se pamtiti njegov drugi gol protiv Saudijske Arabije – nezaustavljiv šut vanjskom u same rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo, Portugal - Španjolska

Posljednje su minute utakmice, vaša momčad gubi 3-2 od moćne Španjolske i imate slobodni udarac. U ljepotici prvenstva, gdje je Ronaldo sam samcat, sa dva pogotka do tada, držao Portugal u igri, u posljednjim sekundama se ponovo sve svelo na napadača Madrida. Ronaldo je odmjerio udaljenost, udahnuo i hladnokrvno prebacio zid, svladao De Geu i donio Portugalu zasluženi bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacho Fernandez, Portugal – Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacho je u prvim minutama utakmice sa Portugalom srušio Ronalda u kaznenom prostoru, te skrivio pogodak koji je Španjolsku u početku gurnuo u nezgodnu situaciju. Međutim, bek Madrida, koji je silom prilika upao u prvi sastav zbog ozljede Carvajala, iskupio se u drugom poluvremenu. Kada su Isco i Silva kombinirali na lijevom boku te se odbijena lopta našla na rubu šesnaesterca, malo tko je očekivao da bi moglo doći do pogotka. Međutim, Nacho je opalio strašan volej koji je od stative završio iza leđa Patricija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dries Mertens, Belgija – Panama

Hrabra Panama dugo je odlijevala napadima moćnih Belgijanaca, koji su, doduše, igrali više na individualnu kvalitetu nego organizirano. Upravo je individualna kvaliteta i dovela do vodstva Belgijanaca – jednu odbijenu loptu Dries Mertens je iz prve opalio desnom iz voleja i pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harry Kane, Engleska - Tunis

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrale su se posljednje minute susreta Tunisa I Engleske, a Tunižani su neočekivano, i pomalo nezasluženo imali 1-1. Tada su Englezi izveli jedan prekid, a bitna tri boda im je donio, tko drugi nego Harry Kane, sjajnom reakcijom glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philippe Coutinho, Brazil – Švicarska

Coutinho je u posljednjih par sezona stvorio reputaciju pravog specijalista za dalekometne šuteve, a u ovoj sezoni La Lige samo je Leo Messi postigao jednak broj pogodaka van šesnaesterca kao brazilski majstor. Nije zato čudilo kada je Coutinho topovskim udarcem od stative doveo svoju reprezentaciju u vodstvo protiv Švicarske. Potez genija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Kolarov, Srbija – Kostarika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Srbije dugo se mučila sa organiziranom ekipom Kostarike, a tri boda, i prvu pobjedu na Svjetskim prvenstvima od one protiv Njemačke prije osam godina, donio im je kapetan Aleksandar Kolarov, sjajnim slobodnim udarcem desne strane. Čak niti klasa poput Madridovog golmana Navasa nije mogla ništa kod ovog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo