OSTALI SMO U ŠOKU / Podatak koji će iznenaditi sve obožavatelje nogometa: Legendarni John Terry postigao je više pogodaka od čuvenog veznjaka

Image
Foto: Profimedia

Nogomet piše nevjerojatne priče

21.9.2022.
11:27
Profimedia
VOYO logo

Nema obožavatelja nogometa koji ne zna za legendarnog engleskog braniča Johna Terryja. Ovaj snažni, samouvjereni igrač na kojeg ste se uvijek mogli osloniti gotovo je cijelu karijeru proveo u Chelseaju, gdje je bio kapetan i omiljeni igrač svakog navijača Bluesa. S Riom Ferdinandom je činio sjajni obrambeni par u engleskoj reprezentaciji, za koju je odigrao 78 utakmica.

Image
KAKAV POSAO /

Španjolski mediji tvrde da Barcelona želi 'novog Modrića': Lovro Majer postaje najskuplji Hrvat ikada?

Image
KAKAV POSAO /

Španjolski mediji tvrde da Barcelona želi 'novog Modrića': Lovro Majer postaje najskuplji Hrvat ikada?

Terry je svoju karijeru počeo kao klinac u niželigašu Senrabu, a s 11 godina je preselio u akademiju West Hama. S 15 je pak otišao u Chelsea, gdje se zadržao sve do 2017. godine. Za Chelsea je odigrao 715 utakmica, a pritom je postigao, za stopera, nevjerojatnih 67 pogodaka i dodao tome 27 asistencija. U dresu Bluesa je u pet navrata osvajao Premier ligu i FA kup, tri puta je podizao pokal Liga kupa te je momčad vodio na tron Lige prvaka i Europa lige. Više puta je bio igrač godine u Chelseaju te se u četiri navrata našao u momčadi godine u Engleskoj. UEFA ga je tri puta proglašavala najboljim obrambenim igračem godine te se našao u njihovoj momčadi godine u četiri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je završio u Aston Villi, nakon čega je postao asistent u klubu. Nedavno se vratio u Chelsea, gdje obnaša funkciju savjetnika u njihovoj popularnoj i uspješnoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije legendarne karijere i jedan nevjerojatan podatak

A slično kako smo počeli i ovaj tekst, sada ga nastavljamo. Teško da ijedan nogometni obožavatelj ne zna tko je Andres Iniesta, legendarni veznjak Barcelone i španjolske reprezentacije. Čuveni veznjak godinama je bio jedan od najboljih na svijetu, a trenutno s 38 godina na leđima igra u japanskom Vissel Kobeu, gdje je došao 2018. godine nakon što je u Barci proveo čitavu karijeru. S katalonskim velikanom je devet puta osvajao La Ligu, šest puta Copu del Rey te čak četiri puta Ligu prvaka i tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo. Španjolskoj je donio naslov prvaka svijeta pogotkom koji je odlučio pobjednika 2010. godine te je 2008. i 2012. godine vodio Furiju na krov Europe.

Image
Foto: Profimedia

Njegove individualne nagrade gotovo je nemoguće nabrojati: Od nagrade za najboljeg igrača La Lige, UEFA-ine momčadi godine i nagrade za najboljeg igrača u Europi, do titule najboljeg asistencija u La Ligi, kao i Ligi prvaka. Po mnogima je jedan od najboljih veznjaka koji je ikada hodao kuglom zemaljskom, ali jedan podatak potpuno nas je šokirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, John Terry je u svojoj karijeri postigao više pogodaka od čuvenog veznjaka Barcelone i Španjolske. Nije to nikakav pokazatelj kvalitete, ali nas je taj podatak poprilično šokirao. Terry je poznat kao stoper koji je puno zabijao te je još uvijek obrambeni igrač s najviše pogodaka u povijesti Premier lige. Naime, Iniesta je za Barcu odigrao 674 utakmica u svim natjecanjima te je pritom postigao 57 pogodaka i podijelio nevjerojatnih 138 asistencija. Terry je pak u dresu Chelseaja zabio 67 golova, što je čak deset više od legendarnog Inieste. Imao je 31 nastup više od Inieste, ali je Španjolac ipak igrao puno bliže protivničkim vratima nego Terry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali eto, nogomet piše nevjerojatne priče, pa je tako jedan obrambeni igrač postigao više pogodaka od legendarnog veznjaka!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo