LUDI POČETAK LIGE PRVAKA: / Barcelona totalno ponizila Celtic, Bayern pregazio Rostov

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Utorak je bio veliki dan za sve istinske obožavatelje nogometa.

13.9.2016.
22:45
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Kad je momčad Brendana Rodgersa istrčala na travnjak Camp Noua, nije mogla niti sanjati kako će završiti u povijesnim knjigama Lige prvaka i nogometnog kluba Barcelone. "Katalonski gigant" zastrašujuće je započeo svoj ovosezonski put prema naslovu prvaka Europe počastivši Celtic sa čak sedam golova u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometno savršenstvo

Ono što je Barca pokazala u utorak navečer na Camp Nou, još će se dugo pamtiti. Katalonci su apsolutno dominirali travnjakom Camp Noua, a Neymar i Messi su protiv Celtica - briljirali! Neymar je zabio 1 pogodak i ostvario čak 4 asistencije, dok je Messi zabio hat - trick, svoj šesti u Ligi prvaka. Da, bila je to uistinu čudesna noć u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/bFj3

Barcelona je povela nakon samo tri minute igre kada je Neymar fantastično proigrao Messija, koji je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora škotske momčadi i zakucao s desetak metara pod gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24. minuti Celtic je mogao izjednačiti. Vratar Barcelone Ter Stegen je u šesnaestercu srušio Dembelea i dobio žuti karton, a gosti jedanaesterac. Kazneni udarac izveo je Dembelea, ali izveo ga je skraćeno, što je pročitao Tr Stegen i obranio.

Neymar razigravao, Messi, Iniesta i Suarez zabijali

Samo dvije minute poslije, Neymar je ponovno asistirao Messiju koji je zabio svoj drugi gol na utakmici. Škoti su se tad potpuno raspali, a ono što je Barcelona odigrala u nastavku susreta spada u nogometno savršenstvo. Katalonci su nastavili lomiti Celtic i u 50. minuti bilo je 3-0. Neymar je zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca s nekih 23 metra. Neymar je nastavio razigravati svoju momčad i u 59. minuti sjajno izbacio Iniestu, koji iz udarcem iz prve zabija s 14 metara za 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije već je 5:0, a do hat-tricka je nakon brze akcije i asistencije Suareza stigao Messi. Argentincu je to bio šesti hat-trick u Ligi prvaka, a nijedan igrač nije ih zabio toliko.

U 75. minuti u strijelce se upisao i Suarez, a asistent je ponovno bio Neymar. Urugvajac je minuti prije kraja zabio i svoj drugi gol na dodavanje Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić odigrao je prvih 45 minuta, a zamijenio ga je Iniesta. Druga utakmica ove skupine, ona između Manchester Cityja i Borussije Mönchengladbach odgođena je zbog jake kiše i igrat će se sutra.

Sjajan debi Ancelottija s Bayernom u Ligi prvaka

Samo dva gola manje postigao je Bayern u pobjedi nad Rostovom. I Bavarci su na poluvremenu imali 2-0, pogocima Lewandowskog iz jedanaesterca i Muellera u sudačkoj nadoknadi. U 53. i 60. minuti u strijelca se prometnuo 21-godišnji Joshua Kimmich, a golijadu je u 90. minuti zaključio Bernat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/UPX5

Napoli bolji od Dinama iz Kijeva

Veliki posao u prvoj noći Lige prvaka obavio je Napoli koji je iz Kijeva otišao s tri boda zahvaljujući pobjedi 2-1. Dvostruki strijelac za Talijane bio je poljski reprezentativac Arkadiusz Milik (36, 45+2) koji je kod svog prvog pogotka nadskočio Domagoja Vidu i pogodio za 1-1. Naime, Dinamo je poveo u 26. minuti pogotkom Garmaša, ali je raspoloženi Milik donio tri boda gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/qwfe

Remi PSG-a i Arsenala

U dvoboju PSG-a i Arsenala na Parku prinčeva pao je prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka. Strijelac je bio Urugvajac Edinson Cavani koji je odlično reagirao na ubačaj Auriera. Cavani se mogao još u nekoliko navrata upisati među strijelce, a 'topnici' su njegove promašaje kaznili pogotkom za 1-1 u 78. minuti, koji je postigao Alexis Sanchez. U zavrpnici dvoboja napetih živaca, najtanje su imali Olivier Giroud i Marco Verratti koji su zbog međusobnog naguravanja zaradili drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Zqit

Atletico došao do tri boda protiv PSV-a

Tri gostujuća boda osvojio je i aktualni europski doprvak madridski Atletico koji je slavio kod PSV-a s minimalnih 1-0. Pobjednički pogodak je prednjim škaricama postigao Saul Niguez u 43. minuti. Domaći će krivca za poraz moći pronaći u Meksikancu Andresu Guardadu, kojem je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Jan Oblak obranio vrlo dvojbeno dosuđen kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/d8An

Bešiktaš sretno do boda

Sudačka nadoknada u drugom poluvremenu bila je sretna za Bešiktaš na gostovanju u Lisabonu. Benfica je do 93. minute imala tri boda u rukama zahvaljujući pogotku Cervija iz 12. minute, a onda je Talisca pogodio iz slobodnog udarca s 25 metara za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Xh8p

https://vid.me/z2kF

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEĆE MOĆI OVE NOĆI: Marc-Andre ter Stegen bacio u očaj Moussae Dembelea

FANTASTIČNA AKCIJA BARCELONE: Pogledajte genijalni mat Katalonaca u 19 poteza

MESSI I CAVANI UPISALI SE U KNJIGE REKORDA: Argentinac stigao Ronalda, Urugvajac ispisao povijest PSG-a


Skupina A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - Arsenal 1-1

(Cavani 1 / Alexis Sanchez 78)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Basel - Ludogorec 1-1

(Steffen 80 / Jonathan Cafu 45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B

Dinamo Kijev - Napoli 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Garmaš 26 / Milik 36, 45+2)

Benfica - Bešiktaš 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Cervi 12 / Talisca 90+3)

Skupina C

Barcelona - Celtic 7-0

(Messi 3, 27, 60, Neymar 50, Iniesta 59, Suarez 75, 88)

Man. City - Borussia M. - zbog nevremena odgođeno za srijedu (20.45 sati)

Skupina D

Bayern - Rostov 5-0

(Lewandowski 28-11m, Mueller 45+2, Kimmich 53, 60, Bernat 90)

PSV - Atletico 0-1

(Saul Nigunez 43)

Image
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo