POČELO ČIŠĆENJE U SVLAČIONICI UNITEDA: / Jose Mourinho se riješava još jedne zvijezde kluba

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Novi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho već je započeo 'čišćenje' svlačionice Crvenih vragova, a nakon Juana Mate na listi za odstrel nalazi se i Daley Blind.

1.6.2016.
8:56
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

101 Great Goals prenosi kako je Barcelona ozbiljno zainteresirana za Juana Matu, koji očito ne ulijeva niti malo povjerenje kod "Special Onea". Na kraju krajeva, Mourinho i španjolski nogometaši imaju povijest. U prošlosti je Portugalac imao naviku slanja španjolskih nogometaša u redove Manchestera za vrijeme kad je vodio Chelsea.

Siguran u obrani Uniteda

U srijedu je, pak, kataonski dnevni sportski list Sport potvrdio kako je Daley Blind stavljen na transfer listu i Barcelona se odmah zainteresirala za njegove usluge. Iz razloga što se Blind u posljednje dvije sezone bio jedan od ključnih nogometaša bivšeg trenera Uniteda Louisa Van Gaala. Ovaj bivši branič Ajaxa rijetko je u igri griješio, bio je jedan od najsigurnijih igrača Manchestera i jako se dobro slagao u zadnjoj liniji sa Chrisom Smallingom u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Međutim, Sport ističe kako ga Mourinho, unatoč dobrom ovosezonskom igračkom CV-u, nikako ne vidi u svojim planovima, zajedno sa spomenutim Matom i problematičnim mladim nogometašem Memphisom Depayom, kojem su očito skupocjeni automobili i zabave bitniji od nogometnih obveza i koji baš ne mari za klupske pravilnike i statute.

Ima 'Barcelonin DNA'

Agent Blinda Rob Jansen ponudio je svog klijenta nekoliko momčadi, između ostalog i Barceloni. Sport ističe kako Blind ima "Barcelonin DNA" i kako bi se uklapao u nogometnu filozofiju Katalonaca. Za razliku od Uniteda koji će sad u obrambenoj liniji imati igrači koji su više psihički jaki a ne talentirani i koji mogu odgovoriti na sve taktičke zahtjeve Mourinha kojem je to jako bitno, možda i najbitnije od svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester je prije dvije sezone kupio Blinda za 17 milijuna eura, a Katalonci vjeruju kako bi ga, unatoč tome što mu ugovor vrijedi još dvije sezone, mogu dobiti za 18 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo