Mladi hajdukovci dobili zasluženi pljesak Poljuda!

Tri hrvatska predstavnika u četvrtak su nastupila u utakmicama Europske lige. Najuvjerljiviji je bio Slaven Belupo koji je sa 6:0 pobijedio Portadown.

19.7.2012.
17:02
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Sudac: Anastossios Kakos (Grč)

Strijelci: 1:0 - Vukušić (34), 2:0 - Trebotić (58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Blažević, Vršajević, Jozinović, Maloča, Jonjić, Andrijašević, Radošević, Caktaš, Trebotić, Sušić, Vukušić

Skonto: Malinš, Savčenkovs, Ibragimov, Gjorgievski, Amirkhanov, Maksimenko, Fertovs, Segundo, Sinelnikovs, Blanks, Labukas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hajduk je u prvoj utakmici drugog kola Europske lige pobijedio Skonto 2:0.

90' - Kakva obrana Blaževića. Napadač Skonta izbjegao je zaleđe i našao se oči u oči s vratarom Hajduka, ali je fantastičnom reakcijom Blažević sačuvao vodstvo Hajduka 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Nova izmjena kod Hajduka. Umjesto Andrijaševića u igri je Stojanović.

82' - Labukas zaprijetio Blaževiću. Odlično je pucao napadač Skonta, ali je vratar Hajduka bio na mjestu i odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Iz igre je izašao strijelac drugog pogotka Trebotić. Umjesto njega u igri je Kukoč.

77' - Požutio i Vršajević. Ovo je već peti igrač Hajduka koji je ušao u sučevu knjižicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Atraktivni pokušaj Vukušića. Nakon ubacivanja s desne strane, pokušao je napadač Hajduka škaricama, ali otišlo je to pokraj gola.

70' - Novi dalekometni pokušaj Radoševića. Ponovno je igrač Hajduka pucao s 30 metara, ali i ovog puta otišlo je to visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Prva izmjena kod Hajduka. Umjesto Sušića u igri je Ozobić.

63' - I Jonjić je dobio žuti karton. Sudac se razmahao, a novi igrač u njegovoj knjižici je Jonjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Vukušić požutio nakon što je zabio gol iz zaleđa nakon sučevog zvižduka.

58' - GOOOOOLLLL za Hajduk. Vršajević je lijepo povukao i dodao Trebotiću, koji je nakon duplog pasa s Vukušićem došao pred golmana Skonta, te ga lagano prevario za vodstvo Hajduka 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Lijepi pokušaj Caktaša. Izborio se hajdukovac za udarac s 25 metara, ali prohujalo je to iznad gola.

49' - Trebotiću žuti karton za simuliranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Velika prilika za Hajduk na početku nastavka. Ponovno je lijepu loptu u prostor dao Andrijašević, međutim Sušić je iskosa s lijeva pucao točno u vratara gostiju.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Treneri se na nisu odlučili za nikakve promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 45 minuta Hajduk ima vodstvo protiv Skonta 1:0. Pogodak je u 34. minuti zabio Vukušić.

41' - Trebotić pokušao s 25 metara. Pucao je veznjak Splićana iz daljine, ali išlo je to točno u vratara Skonta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Prvi žuti karton na utakmici. Zbog prekršaja na 40 metara od gola Hajduka požutio je Radošević.

34' - GOOOOOOLLLL za Hajduk! Andrijašević je dao odličnu loptu u prostor za Vukušića, koji je pobjegao obrani Skonta i pokraj nemoćnog vratara gostiju pospremio loptu u mrežu za vodstvo Splićana 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Trebotić pokušao proigrati Sušića. Ubacio je veznjak Hajduka loptu u prostor, ali je nekako nespretnom reakcijom obrambeni igrač Skonta zbunio Sušića i otklonio opasnost.

25' - Dalekometni pokušaj Radoševića. Pokušao je igrač Hajduka s gotovo 40 metara, ali je vratar Skonta nespretno reagirao i odbio loptu. Nažalost, nitko nije bio u blizi da pospremi odbijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Prva velika prilika za Skonto. Nakon udarca iz kuta glavom je pucao Savčenkovs, ali je prohujalo to iznad gola Hajduka.

17' - Novi pokušaj Andrijaševića. Pucao je veznjak Bijelih s 20 metara, ali otišlo je to visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Hajduk dominira, ali zasad nikako ne uspijevaju probiti latvijski bedem. Lopta je većinom u posjedu nogometaša Hajduka, ali nikako da lopta dođe do napadača ili se nekako ugrozi gol Skonta.

9' - Nova opasnost pred golom Skonta. Kombinirali su hajdukovci kratko na lijevoj strani, a zatim je uslijedio ubačaj u sredinu, međutim nitko od igrača Bijelih nije bio blizu lopte, te je vratar Skonta pokupio lako loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Dalekometni pokušaj Andrijaševića. Pokušao je igrač Hajduka s 25 metara, ali bilo je to točno u vratara Skonta.

1' - Počela je utakmica na Poljudu. Uz podršku 15.000 navijača Splićani kreću po prvu pobjedu u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će suprotno najavama krenuti samo s jednim napadačem. Trener BijelihMišo Krstičević sve je iznenadio i Skonto je odlučio napasti samo s Antom Vukušićem.

Zanimljivo je da braća Sharbini, Anas i Ahmad, iako su prijavljeni za ovu utakmicu, nisu niti na klupi za pričuve.

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Sudac: Kristinn Jakobsson (Isl)

Strijelci: 1:0 - Miličević (5), 1:1 - Mendes (34), 1:2 - Dauda (66), 1:3 - Gutu (68)

Osijek: Vargić, Vrgoč, Perošević, Lešković, Smoje, Kurtović, Ibriks, Jugović, Petrović, Kvržić, Miličević

Kalmar: Berisha, Thorbjörnsson, Đorđević, Arajuuri, Rydström, Skjelvik, Andresson, Dauda, Nouri, Mendes, Diouf

Iako su rano poveli, nogometaši Osijeka na koncu su doživjeli težak 3:1 poraz na domaćem terenu od švedskog Kalmara u utakmici 2. pretkola Europa lige.

Sve je lijepo počelo za Osječane kada je u 6. minuti Ivan Miličević pospremio loptu u mrežu gostiju iz Švedske i doveo hrvatsku momčad do prednosti 1:0. Stvari je na početak vratio Mendes u 34. minuti, a "kola" su krenula nizbrdo kada je u drugom poluvremenu, odnosno u 63. minuti isključenje zaradio branič Osijeka Marko Lešković. U narednih pet minuta munjevito su nogometaši Kalmara konkretizirali brojčanu nadmoć, te preko Daude u 66. i Gutua u 68. minuti došlo do velike pobjede od 3:1.

Koprivnica. Gradski stadion. Sudac: Paolo Silvio Mazzoleni (Ita)

Strijelci: 1:0 - Breen (1-ag), 2:0 - Bušić (14), 3:0 - Bušić (33), 4:0 - Rak (56), 5:0 - Rak (72), 6:0 - Rak (80)

Slaven Belupo: Rodić, Kokalović, Bubnjić, Brlek, Delić, Purić, Rak, Maraš, Batarelo, Bušić, Vugrinec

Portadown: McArdle, Redman, Breen, Casement, Gartland, Mackle, McNeill, McCafferty, Murray, Braniff, Lecky

Nogometaši koprivničkog Slaven Belupa uvjerljivom su 6:0 pobjedom nad sjevernoirskim Portadownom već u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Već nakon uvodnih 15 minuta dvoboja pokazalo se da je Portadown nedorastao suparnik hrvatskom predstavniku koji je u vodstvo došao nakon autogola Breena nakon svega 41 sekunde igre. Potom je mrežu gostiju dva puta, u 14. i 33. minuti, pogodio Tomislav Bušić, da bi u nastavku na scenu stupilo pojačanje Koprivničana pristiglo ovog ljeta iz Lučkog, Nikola Rak. Tri je pogotka, u 56., 72. i 80. minuti, postigao Rak i u natjecateljskom debiju u dresu Farmaceuta odmah postigao hat-trick, te osigurao miran put svojoj momčadi u Sjevernu Irsku na uzvrat.

Hajduk će u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige ugostiti latvijski Skonto iz Rige. Velika je to nepoznanica za mladu momčad Miše Krstičevića, no Bijeli su ipak pronašli svog špijuna.

Jurica Puljiz, bivši igrač Hajduka koji je bijeli dres ponosno nosio do 2002. godine, i pri tom osvojio naslov prvaka godinu dana prije odlaska s Poljuda, prošle je sezone igrao u latvijskom Metalurgsu iz Liepaje. Dobro poznaje Skonto, te otkriva kakve su Hajdukove šanse.

"Skonto je promijenio trenera, sad ih vodi Marian Pahars, ali je stil igre ostao isti. A to je da će se svi staviti čvrsto u obranu, u bunker, svi iza lopte, kako to treneri kažu. To se igra vrlo sistematično i ne bih se začudio da cijelu utakmicu provedu na svojoj polovini, ako ne u svome šesnaestercu", kaže Puljiz i nadodaje:

"Hajdukova je šansa prva utakmica, naprosto mora ostvariti dobru pobjedu, iskoristiti što će Skonto svakako biti impresioniran i ambijentom, stadionom i publikom. Ne valja ništa ostavljati za revanš, jer uzvrat može biti nezgodan, poremete se odnosi kakve ćemo vidjeti u Poljudu. U Rigi neće biti lako, tamo će sve biti na ho-ruk. Znači, ovdje odmah napasti, bez milosti i tražiti pobjedu. To bi goste moglo iznenaditi."

Puljiz je snagu latvijskog nogometa opisao ovako:

"Četiri su prava kluba u Latviji, Skonto iz Rige, pa onda moja Liepaja, te Daugava i Ventspils. Tu se događaju prave, amo reći otvorene utakmice. Ostatak lige je, tako-tako... bolje da ne komentiram. Ali, ova četiri kluba su solidni. Kad igraju neke ozbiljnije utakmice, onda je obrana njihova šansa. U Latviji je prvi sport hokej na ledu, pa košarka, tek treći je nogomet. I uvijek je naglasak na obrani."

No, ono što brine Juricu jest isto ono što brine sve navijače Bijelih.

"Jedva čekam da vidim kakvi su naši i kako su se pripremili, jer nitko ne zna kakva je njihova realna snaga. Uvjeren sam da smo sigurno bolji od Skonta i to treba iskoristiti odmah, bez čekanja", zaključio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo