PJACA: / 'Tomasov će nam biti najveća prijetnja' TOMASOV: 'Drago mi je zbog toga'

Image

Dvadeset i treće kolo HNL-a donosi nam derbi utakmicu, susret prve i druge momčadi prvenstva, Dinama i Rijeke na Maksimiru. Susret se igra u nedjelju od 17 sati.

21.2.2016.
9:00
VOYO logo

I za Dinamo i za Rijeku ova je utakmica iznimno važna. Ne samo zbog bodova i razlike od samo dva boda između ove dvije momčadi (Modri 48, Bijeli s Kantride 46), nego iz zbog nekih neriješenih računa iz prošlosti. Naime, Dinamo je jesenas u 14. kolu izgubio od Rijeke s 2:1.

Image
RIJEKIN NAPADAČ PRIZNAO: /

'U mojoj obitelji svi navijaju za Dinamo!'

Image
RIJEKIN NAPADAČ PRIZNAO: /

'U mojoj obitelji svi navijaju za Dinamo!'

Pobjednički gol u 91. minuti za kolektivni trans na Rujevici postigao je Anas Sharbini, ikona kluba koje se trener Matjaž Kek odrekao jer je smatrao da mu remeti mir u momčadi. Bila je to pobjeda kojom je Rijeka detronizirala Dinamo na treću poziciju HNL-a i treneru Zoranu Mamiću zadala dodatne glavobolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, Dinamo se sad želi osvetiti na Maksimiru, dok Rijeka želi ostati neporažena u Modrom brlogu. U posljednjoj ligaškoj utakmici na Maksimiru koja je bila odigrana u 5. kolu, Riječani su izvukli nulu protiv Dinama, u utakmici u kojoj su igrali i s igračem manje.

'Utakmica između Dinama i Rijeke trenutno je najveći hrvatski derbi'

"Utakmica između Dinama i Rijeke trenutno je najveći hrvatski derbi. Kad pričamo o najvećem hrvatskom derbiju, to bi trebao biti sraz Dinama i Hajduka ali trenutno mislim da je Rijeka ipak bolja momčad i igraju na kraju krajeva prva i druga momčad prvenstva", kazao je ponajbolji igrač Dinama Marko Pjaca koji se u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Intera u zimskom dijelu HNL-a ozlijedio i na nosilima završio zimski dio sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ozljedu ligamenta stražnjeg srednjeg mosta zadobio sam protiv Intera i to nakon što sam se oporavio od ranije ozljede. Trener Zoran Mamić me je, stoga, napripremama u La Mangi čuvao za nastavak sezone", objasnio je Pjaca koji ove sezone kao da igra u slabijoj formi nego što je to bio slučaj prošle sezone u kojoj je po mnogima bio najbolji igrač Dinama. Barem ako ćemo suditi po brojkama u rubrici golovi. Pjaca je u istom periodu prošle sezone imao 8 golova u svim natjecanjima, dok je ove trenutno na 4 pogotka.

Pjaca se vratio protiv Zagreba

"Što se forme tiče, golgeterska forma je lošija što pokazuju i brojke, a što se tiče igre mislim da i nije toliko. Meni je osobno bitnije da ja igram i da momčad pobjeđuje, nego da zabijam golove", daje do znanja krilni napadač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem ligaškom srazu protiv Zagreba, Pjaca je bio jedan od najzaslužnijih za preokret u blatnoj Kranjčevićevoj i pobjedu 1:2. Trener hrvatskog prvaka Mamić nakon te utakmice posebno je nahvalio upravo njega i Damira Šovšića. Pjaca je u onoj akciji prilikom dosuđenog nepostojećeg jedanaesterca suca

Slabija Dinamova forma ove jeseni

"Pošto nisam igrao dva mjeseca, znači od te zadnje utakmice s Interom, prvo sam sretan što sam se vratio uopće na teren i što sam odigrao jedno poluvrijeme i naravno da mi je drago što me trener pohvalio i što smo uspjeli napraviti taj preokret u drugom poluvremenu i osvojiti tri boda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je na jesen igrao slabije, ponajviše zbog toga što su Modri igrali na dva fronta, Ligu prvaka i HNL.

Image

"Mislim da Dinamo uvijek igra bolje u tom proljetnom dijelu. Iskreno vjerujem da ćemo to pokazati i ove godine i da ćemo obraniti naslov i biti ispred Rijeke i ispred Hajduka. Želja mi je i ta da ovog proljeća budem u dobroj formi i da pomognem klubu da obranimo dvostruku titulu i da zabijem što više golova i ostvarim što više asistencija", daje do znanja Pjaca i dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomasov kao najveća Dinamova prijetnja

"Nadam se da ću zaigrati u prvih 11 protiv Rijeke. Spreman sam i jedva čekam otvaranje nastavka prvenstva na Maksimiru pred našim navijačima, ali o tome koliko ću igrati ipak odlučuje trener".

Rijeka u Maksimiru neće biti lak zalogaj za Modre. Na pitanje od kuda u momčadi Rijeke prijeti najveća opasnost, Pjaca k'o iz topa progovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Marin Tomasov

"Marin Tomasov. Odigrao je odličan prvi dio sezone, dobio je i nagradu najboljeg nogometaša HNL-a za 2015. godinu, igra dobro u kontinuitetu i mislim da od njega prijeti najveća opasnost".

'Dinamo je veliki protivnik koji je već duži niz godina prvi'

I u pravu je. Tomasov je 2015. godinu odigrao na visokom nivou, a sad vuče Rijeku u borbi s Dinamom za naslov prvaka Hrvatske. Kontaktirali smo Tomasova i kada je čuo da ga je Pjaca nahvalio, sa smiješkom je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hahaha, svaka mu čast na tome. Drago mi je što me pohvalio i što je prepoznao moje dobre nastupe", rekao nam je Tomasov koji jedva čeka u nedjelju istrčati na Maksimir.

"To je još jedna utakmica u nizu koju treba odraditi što bolje. Siguran sam da će biti teško. Dinamo je veliki protivnik koji je već duži niz godina prvi. Veliki respekt za njih svakako, ali na terenu treba pokazati i odraditi svoje što bolje kako bi se iz Zagreba vratili sa što boljim rezultatom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka dovela pet pojačanja

Rijeka je u zimskim prijelaznom rolu dovela čak pet pojačanja. Najzvučnije ime među njima je švicarski Hrvat Mario Gavranović. Uz Gavranovića, igrač kojeg vrijedi spomenuti je i “rumunjski Messi”, veznjak Florentin Matei kojeg su zbog talenta uspoređivali s argentinskim genijalcem. Rijeka je jaka, Rijeka je jesenas pokazala da može i s velikim samopouzdanjem dolazi na Maksimir. Znači da Bijeli s Kantride pucaju visoko ove sezone.

"Tako je, ne samo ove već i u narednim sezonama. Barem koliko sam ja shvatio tu njihovu politiku u klubu. Dinamo nam dolazi nakon utakmice s Lokomotivom. Možda bi bilo bolje za nas da smo odigrali koju utakmicu više prije sraza sa Dinamom. Ipak se sad još malo tražimo. Sigurno vrijedimo, možemo i dati ćemo svoj maksimmum. Nismo mi bez veze drugi u prvenstvu i ne pušemo bez veze Dinamu za vrat sa svega dva boda manje. Moramo skupiti glave, vjerovati u sebe i biti će to super", objašnjava Tomasov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek zna kako slaviti protiv Dinama

Rijeka zna kako je to slaviti protiv Dinama, Kek ima recept kako Modrima zadati nove glavobolje. Ona utakmica na Rujevici može biti smjernica kako igrati protiv Dinama i pobijediti.

Image

"Pobjednik će iz ove utakmice dobiti veliki zalet na to prvo mjesto. Iako, po meni i u slučaju poraza nije ništa gotovo jer ima još dosta utakmica pred nama do kraja sezone. Sjetimo se samo nas na jesen. Dvije, tri utakmice prije kraja bili smo na plus četiri ispred Dinama pa smo na kraju završili zimski dio HNL-a sa dva boda manje u odnosu na njih. Sve je moguće do kraja, zato sam i rekao da je ovo samo još jedna utakmica u nizu. Nadam se da ćemo izvući pozitivan rezultat. Još više poslije utakmice sa Lokomotivom na otvaranju proljetnog dijela HNL-a. Mislim da možemo puno, ali vrijeme će pokazati. Treba igrati na travnjaku, manje pričati, a na kraju sezone podvući crtu i vidjeti što smo napravili", daje do znanja Tomasov koji se osvrnuo i na "svoj" Hajduk koji ove sezone igra sjajno i koji u dali jednu posebnu draž HNL-u u kojem je sad jača konkurencija za vrh prvoligaškog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidi se da trener Burić na Poljudu radi jako dobar posao'

"Iskreno, kad sam tamo uoči Božića ili poslije Božića, ne sjećam se sad više, u emisiji 'Istinom do gola' kod Rejića rekao da da sam iznenađen rezultatima Hajduka ove sezone jer moja očekivanja ni blizu nisu bila da će oni biti tako visoko i da će biti ravnopravni s nama i Dinamom u toj borbi za vrh. Vidi se da trener Burić na Poljudu radi jako dobar posao i to je veliki plus za njih. Svaka im čast na dobroj igri, ugodno sam iznenađen njima".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo