PITATE LI SE JE LI MODRIĆ I DALJE MEĐU NAJBOLJIMA? / Stigao je vrlo precizan, ali neočekivan odgovor koji ćete teško osporiti

Image
Foto: Profimedia

Odgovor su ponudili španjolski novinari koji su s pomoću algoritma pokušali izdvojiti desetoricu najboljih

26.2.2020.
12:54
Profimedia
VOYO logo

Kada se danas ozbiljno govori o Luki Modriću, uglavnom se negdje u kontekst ubaci i činjenica da je donedavno bio najbolji igrač svijeta, ali da je danas on daleko od forme koja ga je tamo i dovela. No, je li to baš sasvim istina? Je li Luka Modrić i dalje dio elitnih nogometaša, je li i dalje među najboljima na svijetu? Odgovor su ponudili novinari španjolskog El Magacina koji su s pomoću algoritma pokušali izdvojiti desetoricu najboljih nogometaša današnjice.

Autori su prilikom tog izračuna u obzir uzeli parametare poput broja nastupa, pobjeda i zabijenih pogodaka, u ukupan zbroj bodova su dodali ostvarenja zabilježena u posljednjih pet sezona, uz naglasak da su nastupe, pobjede ili pogotke u svim eliminacijskim utakmicama vrednovali dvostruko. Na koncu im je ispao poprilično zanimljiv popis, na kojem se našao i Luka Modrić. Novinari su ga pritom nahvalili kao igrača izuzetne nogometne inteligencije i dakako istaknuli da je zbog svojeg zalaganja i doprinosa nagrađen Zlatnom loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

, Image: 491068601, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Na popisu su se još našli: Neymar (Paris Saint Germain) Karim Benzema (Real Madrid) Lionel Messi (Barcelona) Marcelo (Real Madrid) Sergio Ramos (Real Madrid) Casemiro (Real Madrid) Robert Lewandowski (Bayern) Toni Kroos (Real Madrid) i Cristiano Ronaldo (Juventus).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo