PITAMO VAS: / Tko bi trebao biti novi izbornik Vatrenih?

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u srijedu će na svojoj sjednici odlučivati hoće li Niko Kovač nastaviti voditi reprezentaciju.

8.9.2015.
9:22
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Dvije očajno odigrane utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo značajno su narušili povjerenje u Kovača i brata mu Roberta. Remi u Azerbajdžanu (0:0) i poraz u Norveškoj (2:0) bacili su Vatrene na treće mjesto u skupini H i sada im itekako visi plasman na Euro u Francuskoj.

Image

Uzalud vam svi milijuni i klubovi - igrate bez srca! I izbornika, također!

Image

Uzalud vam svi milijuni i klubovi - igrate bez srca! I izbornika, također!

Niko i brat su preuzeli reprezentaciju krajem 2013. kada je smijenjen Igor Štimac. Uspješno su odradili dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda, ali nastup na brazilskom Mundijalu nije bio uspješan. Porazi od domaćina i Meksika našoj su reprezentaciji 'čekirali' karte za put kući već nakon prvog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić favorit?

Poslije dobrog starta u kvalifikacijama za Euro stigla je kriza i Kovaču sada prijeti Štimčeva sudbina. Sudeći prema komentarima naših čitatelja, nacija je okrenula leđa izborniku, a u srijedu ćemo doznati hoće li to učiniti i HNS. No, što ako Kovač doista dobije otkaz? Ima li Hrvatska kvalitetnih stručnjaka koji bi mogli preuzeti reprezentaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio medija kao favorita vidiAntu Čačića, čovjeka od povjerenja neformalnog vladara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića. Je li doista 61-godišnji stručnjak, bivši trener Dinama i aktualni strateg Dinamove filijale Lokomotive, pravo rješenje, čovjek koji može izvući najbolje iz Modrića, Rakitića i društva? Ili bi možda najbolje bilo da Mamić nakon Dinama i na klupu nacionalne momčadi instalira brata Zorana, pa da farsa bude potpuna?

Gračan, Bjelica, Jurčić...

U našoj anketi smo vam ponudili i Slavena Bilića i Roberta Prosinečkog iako se, ruku na srce, ne čini previše vjerojatnim da bi ova dvojica mogli odustati od unosnih ugovora koje imaju u West Hamu, odnosno Azerbajdžanu. Od stručnjaka koji rade u inozemstvu eventualno bi dostupni mogli biti Nenad Bjelica koji vodi talijanskog drugoligaša Speziju i bivši izbornik Zlatko Kranjčar koji trenira katarski Al Ahli. Kandidat je, dakako, i aktualni izbornik naše mlade reprezentacije Nenad Gračan, a tu je i još jedan Mamićev čovjek za posebne zadatke Krunoslav Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, ne treba isključiti ni mogućnost da Hrvatska prvi put dobije stranog stručnjaka za izbornika. Istina, to bi bilo vrlo skupo rješenje, a i pitanje je tko bi od uglednih imena pristao preuzeti Vatrene. No, možda nije loše istražiti i tu mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo