protiv venezuele / Pique se oprostio od Španjolske pa zaigrao za Kataloniju

Image
Foto: AP Images

Barceloninu braniču bio je to deseti nastup za reprezentaciju koju FIFA ne priznaje

26.3.2019.
12:01
AP Images
VOYO logo

U prijateljskoj nogometnoj utakmici igranoj na stadionu Montilivi u Gironi reprezentacija Katalonije pobijedila je Venezuelu s 2:1.

Katalonce je do pobjede vodio kapetan Gerard Pique (32) koji se oprostio od španjolske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli u 53. minuti golom napadača Stoke Cityja Bojana Krkica, izjednačio je branič Espanyola Roberto Rosales, a pobjednički gol zabio je njegov klupski kolega Javi Puado.

"Imamo mladu momčad koja dobro igra i sretan sam jer smo se dobro zabavili. Prošlo je više od dvije godine od kada smo posljednji put igrali," kazao je Pique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Europska nogometna reprezentacija (UEFA) ne priznaju Kataloniju, pa dio katalonskih igrač nije dobio dozvolu svojih klubova za nastup.

"Xavi, Cesc i mnogi drugi nedostaju, klubovi su odlučili ne riskirati s njihovim ozljedama i ja to razumijem," dodao je branič Barcelone kojem je to bio deseti nastup za Kataloniju, dok je u dresu španjolske vrste sakupio 102 nastupa i postigao pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo