Kapetan neuništive Njemačke otkrio tajnu: 'Zato mi danas ovdje stojimo kao šampioni!

Kapetan Njemačke Philipp Lahm objasnio je cijelom svijetu kakav je osjećaj osvojiti naslov prvaka u nogometu, ali i koja je tajna njemačkog uspjeha u Brazilu. Njemačka je u finalu Svjetskog prvenstva u produžecima pobijedila Argentinu s 1:0, a vođa moćnog Elfa ponovno je bio jedan od najboljih igrača utakmice.

Pobjednički gol zabio je u 113. minuti Mario Göetze, zamjena s klupe, nakon čega je počelo veliko slavlje u Njemačkoj i među skoro 50.000 navijača Elfa koji su potegnuli na finale u Rio de Janeiro.

U okršaju s najboljim nogometašem svih vremena, Lionelom Messijem i ostatkom odličnog argentinskog društva, na kraju je ipak prevladalo njemačko zajedništvo.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

“Osjećaj je neopisiv. Nevjerojatno je to što smo napravili. Podizali smo svoju igru kako je turnir odmicao i nismo posustajali kad nam je bilo teško na tom putu. Jednostavno smo se držali zajedno, išli smo svi skupa prema istom cilju i zato danas ovdje stojimo kao šampioni! Kažem, to je nevjerojatan sjećaj”, izjavio je Lahm i dodao što je presudilo u dramatičnom finalu:

“Ostali smo mirni i strpljivi, zato jer smo znali i osjećali da smo nešto jako ostavili za kraj”.

//www.youtube.com/embed/WFsOUjQ7vTU

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr