PERIŠIĆ POSTAO TOP-TEMA TALIJANSKIH MEDIJA: / Lavina žestokih reakcija zbog sporne situacije. O ovome će se još neko vrijeme pričati

Image
Foto: Profimedia

Utakmicu je obilježilo i dvojbeno suđenje suca Marca Piccinija koji nije dosudio, kako se čini, čisti penal nad Ivanom Perišićem

1.11.2020.
9:35
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Intera u subotu su na svom terenu u sudačkoj nadoknadi izvukli remi 2-2 protiv Parme, a oba gola za "nerazzurre" postigli su hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Parma je vodila 2-0, a oba gola zabio je njihov najbolji igrač i bivši napadač Arsenala Gervinho, u 46. i 62. minuti. Preokret je došao ulaskom Brozovića u igru u 59. minuti. Samo pet minuta nakon toga Brozović je sa ruba 16-eca zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za konačnih 2-2 pogodio je Perišić u sudačkoj nadoknadi (90+2) i to nakon slobodnog udarca sa lijevog boka. Centaršut je izveo Aleksandar Kolarov, a Perišić je glavom pogodio za 2-2.

Međutim, utakmicu je obilježilo i dvojbeno suđenje suca Marca Piccinija koji nije dosudio, kako se čini, čisti penal nad Ivanom Perišićem. Igrač Parme Norbert Balogh srušio je hrvačkim zahvatom Perišića u 67. minuti pri rezultatu 2:1 za Parmu, a sudac je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi. Nije reagirao niti VAR, iako je bilo elemenata da se situacija pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivan Perisic (FC Inter) and Botond Balogh (Parma Calcio) during FC Internazionale vs Parma Calcio 1913, Italian soccer Serie A match in milan, Italy, October 31 2020,Image: 566630088, License: Rights-managed, Restrictions: Per la presente foto non è stata rilasciata liberatoria. Ai sensi di legge e come già accettato in fase di registrazione sul sito, chi pubblica la foto è tenuto a pixelare tutto ciò che violi il Diritto alla Privacy di soggetti terzi (volti, targhe ecc, Model Release: no

‘AFERA PERIŠIĆ’ U ITALIJI DOBILA JOŠ VEĆ RAZMJERE: Oglasio se legendarni sudac i pojasnio kakvu je nepravdu pretrpio Vatreni

Image
'AFERA PERIŠIĆ' U ITALIJI DOBILA JOŠ VEĆ RAZMJERE: /

Oglasio se legendarni sudac i pojasnio kakvu je nepravdu pretrpio Vatreni

Image
'AFERA PERIŠIĆ' U ITALIJI DOBILA JOŠ VEĆ RAZMJERE: /

Oglasio se legendarni sudac i pojasnio kakvu je nepravdu pretrpio Vatreni

Žestoke reakcije

Na koncu uslijedile su žestoke reakcije iz Intera, a prvi se javio direktor Uprave Intera, Beppe Marotta. “To je bio čistio penal. Moram protestirati na tu odluku suca, a ovo je jedini način. Koliko razumijemo da VAR reagira samo na čistim i očiglednim pogreškama, a danas je ovdje bio čist i očigledan penal. Dakle, sudac bi trebao obratiti veću pažnju ili se mora koristiti VAR. Ako se VAR samo djelomično koristi, onda to šteti svima i stvara osjećaj nejednakosti”, poručio je bijesni Marotta u razgovoru za Sky Sport Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Piccinini nam nije dosudio još jedan čisti penal protiv Beneventa. Nisam ovdje da bih se žalio nego kako bih tražio da se poštuju pravila. Ispravno je pozvati suce da budu pažljiviji jer se trenere i direktore također poziva da se drže pravila. Želim biti jasan i poručiti kako bih ovo rekao i da smo pobijedili. Rezultat mi nije alibi”, poručio je Marotta.

Isto tako, prekršaj na Perišiću jedna je od glavnih tema ugledne Gazzette dello Sport. Oni također tvrde kako je Piccini odradio katastrofalnu utakmicu. Kažu kako je propustio dosuditi prekršaje svako malo u prvom poluvremenu, a zatim je uslijedila ta katastrofalna procjena u 67. minuti te naglašavaju kako je izostala u procjena VAR-a i da je Piccini kroz cijelu utakmicu često griješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo