'AKO IKADA SAZNAM' / Engleski mediji tvrde da će Pep Guardiola sigurno napustiti Manchester City jer su mu lagali

Image
Foto: Profimedia

"Kad je došla kazna pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je riječ..."

7.2.2023.
14:56
Profimedia
VOYO logo

Premier Liga je uputila Manchester City na neovisnu komisiju koja će ispitati moguća kršenja financijskih pravila, objavilo je u ponedjeljak upravno tijelo engleskog prvenstva. Komisija bi trebala ispitati financijsko poslovanje kluba između sezona 2009./10. i 2017./18.

Image
POD ISTRAGOM /

Evo kako bi izgledala tablica Premier lige ako Manchester City izbace: Bivši igrači traže i oduzimanje titula?

Image
POD ISTRAGOM /

Evo kako bi izgledala tablica Premier lige ako Manchester City izbace: Bivši igrači traže i oduzimanje titula?

Prema Premier ligi, branitelji naslova prekršili su pravila lige koja zahtijevaju pružanje 'točnih financijskih informacija koje daju istinit i pošten prikaz financijskog položaja kluba', a odnose se na sve prihode (uključujući i prihode od sponzorstva), detalje o plaćama i naknadama za trenere i igrače, zatim na poštivanje propisa UEFA-e, profitabilnost i održivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima u početku nije bilo jasno zbog čega su Građani optuženi, no sada su procurili tajni dokumenti s tajnim ugovorom Roberta Mancinija koji je klub vodio od 2009. do 2013. Prema tom ugovoru Talijan primao plaću od 1,6 milijuna eura bez poreza, ali je i kao konzultant Al Jazira zarađivao dodatnih 1,9 milijuna eura.

'Ako ikad saznam da su mi lagali...'

Manchester City je u veljači 2020. izbačen iz UEFA-inih natjecanja na dvije godine zbog navodnih kršenja propisa o financijskom fair playu u veljači 2020., ali je kaznu poništio Sportski arbitražni sud (CAS) u srpnju iste godine. Ovako bi izgledalo da se titule Manchester Cityja daju klubovima koji su završili drugi te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je došla kazna pitao sam ljude iz kluba da mi objasne o čemu je riječ. Oni su rekli da nismo ništa krivi i ja sam im vjerovao. Rekao sam im da ako ikad saznam da su mi lagali, da me sljedećeg dana više neće biti u klubu. Neću im više biti prijatelj i neću s njima raditi jer sam im čitavo vrijeme vjerovao", rekao je tad Pep Guardiola i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim predstavljati klub koji radi stvari ispravno. Nije cilj samo osvojiti Ligu prvaka ili Premier ligu, nego biti i primjer svojim navijačima i drugim klubovima. To su vrijednosti koje ja zastupam i koje ću uvijek braniti", zbog tih vrlo direktnih izjava Daily Mirror tvrdi da će Pep gotovo pa sigurno otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo