Neviđeni obračun u studiju HTV-a: 'Odakle vam obraz da se tako čudite!?'

Puno je teških riječi palo u nedjeljnoj emisiji HNL na Hrvatskoj televiziji čija je tema bio neodigrani derbi između Dinama i Hajduka.

24.11.2014.
9:03
VOYO logo

Hajduk je, podsjetimo, odbio igrati utakmicu 16. kola domaćeg prvenstva nakon što dio njegovih navijača nije pušten na maksimirski stadion. Klub se solidarizirao s kažnjenim pripadnicima Torcide što je, dakako, bio samo povod za neodigravanje derbija, a uzroci su puno dublji.

"Nogomet je u Hrvatskoj dotaknuo dno. Odnosi su poremećeni, a nezakonitosti je mnogo. Ovako dalje više ne ide. Mi nismo generatori kaosa, nego oni koji žele čiste i transparentne odnose. Odakle Svetini obraz da se tako čudi? On dobro zna koji su mehanizmi doveli do ovoga i što će se događati u budućnosti. Vrijeme je da se država i šira zajednica umiješaju, inače bi se mogle dogoditi i puno gore stvari", poručio je Pavasović Visković na što mu je Dinamov direktor odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bivši ministar Jovanović pokušao je svim silama riješiti stvari, ali nije mogao. U Dinamu je sve zakonito, baš kao i u HNS-u. Kod vas je sportska inspekcija bila četiri dana, a kod nas četiri mjeseca. I ništa nisu našli, a trudili su se na sve načine. Pozivati državu više nema smisla. Hajduk želi stvoriti kaos."

//www.youtube.com/embed/7dU6c9NvmaE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti u studiju su praktički stalno pričali u isti glas, upadali jedan drugome u riječ, a voditelj ih nije uspijevao primiriti. Pavasović Visković je u jednom trenutku istaknuo da je Dinamo 'sveta krava' kojoj je sve dopušteno, na što mu Svetina nije ostao dužan.

"Čestitam Ljubi na broju pretplatnika, članova i sponzora, ali upravo su to bili razlozi za odigravanje utakmice. Pravi su problemi ustvari desetogodišnja suša trofeja, financije i vraćanje kredita. Svi su drugi krivi osim Hajduka. Malo je kriva Rijeka, pa Mišković, Lokomotiva, Split, Žužul..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetina je dodao da Dinamo nije sastavljao 'crnu listu' navijača, već da je taj popis dobio od policije. Brezni je, pak, istaknuo da nije bilo razloga za odgodu utakmice, te da je šokiran razvojem događaja.

"Utakmica je svetinja. To je najgori prekršaj u nogometu. Ni 24 sata kasnije Hajduk se nije ispričao partnerima lige i sponzorima, to je nevjerojatno", naglasio je Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavasović Visković mu je odgovorio:

"Upravo vi ste oličenje svega lošeg u hrvatskom nogometu!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli HNS se veselio neredima u Milanu kako bi dovršio i one zadnje trunke otpora u hrvatskom nogometu", zaključio je Pavasović Visković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo