PAPE BRANI ČAČIĆA: / 'Nije fer što je Portugal prošao. Još će doći do finala bez ijedne pobjede'

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

Nije pošteno da je Portugal u četvrtfinalu Europskog prvenstva bez ijedne pobjede u 90 minuta, ali i to je legitimno. Mišljenje je to legende bosanskohercegovačkog nogometa Safeta Sušića.

27.6.2016.
11:42
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
VOYO logo

Portugal je nakon tri remija u skupini u somini finala izbacio hrvatsku pogotkom Ricarda Quaresme pred kraj drugog produžetka. Nisu Portugalci pokazali puno u toj utakmici, kao ni na cijelom prvenstvu, ali oni su u četvrtfinalu, a Vatreni su se već vratili kući.

'Nije fer, ali je legalno'

"U nogometu treba imati i puno sreće, pogotovo kada se sastanu dvije ekipe podjednakih kvaliteta i mogućnosti. Portugal je imao sreće u utakmici protiv Hrvatske koja je, bez obzira na to što nije igrala na vrhunskoj razini, ipak trebala proći dalje. Bili su Hrvati bolji od Portugala. Ronaldo i društvo nisu imali ništa osimtog gola. Čitao sam i francuski tisak koji također navodi da se pobjeda u 117. minuti može nazvati samo srećom, a veliki Ronaldo imao je samo jedan šut na gol. Žao mi je što Hrvati nisu prošli dalje", rekao je za Nezavisne novineSušić koji Euro prati iz svoga doma u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ELVIS BARUKCIC

Safet Sušić

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i PSG-a i bivši izbornik BiH smatra da Portugalci nisu zasluženo među osam najboljih reprezentacija u Europi.

"Činjenica je da je Portugal s tri neodlučena rezultata prošao u nokaut-fazu. Potom je prošao Hrvatsku opet neodlučenim rezultatom nakon 90 minuta. Već su u četvrtfinalu, a nemaju, reklo bi se, nijednu pobjedu. Mislim da nije fer, nije pošteno, mada je, naravno, sve legalno i regularno, po pravilima, jer i to je nogomet. Portugalci su igrali, stvarali šanse, davali golove, posebno u utakmici protiv Mađara (3-3), ali suština je da imaju četiri neodlučena rezultata. Na kraju će još ispasti da će do finala doći bez ijedne pobjede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izmjene nisu razlog eliminacije'

Iako mnogi u Hrvatskoj smatraju da je izbornik Ante Čačić loše reagirao tijekom utakmice i prekasno radio zamjene, Sušić je ipak stao na stranu svoga kolege.

"Određeni broj medija u Hrvatskoj i kritičara odmah je izbornika locirao kao glavnog krivca. Ne znam je li pogriješio s nekim izmjenama. Ne znam je li trebalo ranije izvesti Marija Mandžukuća i pogotovo Ivana Rakitića. Vjerovatno će ga zbog toga mnogi kritizirati, ali ključne i najiskusnije igrače obično treba držati do kraja utakmice. Iznenadili su i mene pojedini potezi vezani za izmjene, iako ne mislim da je to razlog eliminacije. Jednostavno, nedostajalo je sreće", zaključio je popularni Pape.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo