PANIKA MEĐU GAUČIMA: / Argentinci smijenili izbornika, favorit za klupu je samo jedan

Image
Foto: AFP, Mike Stobe

U panici zbog očajnih igara i rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, čelnici Argentinskog nogometnog saveza smijenili su izbornika Edgarda Bauzu.

11.4.2017.
8:43
AFP, Mike Stobe
VOYO logo

U kolovozu prošle godine Bauza je na klupi zamijenio Gerarda Martina koji je dvije godina zaredom Gauče doveo do finala Copa Americe. Bauza je vodio Argentinu u osam kvalifikacijskih utakmica i ostvario samo tri pobjede. Poslije 14 kola dvostruki svjetski prvaci su tek na petom mjestu koje vodi samo u doigravanje za plasman u Rusiju.

Image
ŠOKIRANA ARGENTINA IZGUBILA BEZ MESSIJA: /

Brazil već na SP-u, Neymar zabio čudesan gol protiv Bolivije

Tri utakmice bez Mesija

Do kraja su ostala četiri kola, a Argentinci će u predstojeće tri utakmice biti bez pomoći Lionela Messija koji je suspendiran zbog vrijeđanja pomoćnog suca u dvoboju protiv Čilea. Čeka ih, između ostaloga, i gostovanje kod Ekvadora koji ima samo dva boda manje na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavijestili smo Bauzu da više nije izbornik", kratko je priopćio predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva želja Sampaoli

Kao glavni favorit za Bauzina nasljednika spominje se trener Seville Jorge Sampaoli koji je osvojio Copa Americu s Čileom prije dvije godine. Sampaoli je pod ugovorom sa Sevillom, ali vjeruje se da su Argentinci spremni platiti odštetu za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igri za klupu su i Marcelo Gallardo (River Plate), Eduardo Berizzo (Celta Vigo) i Marcelo Bielsa, a puno teže ostvarive želje su Diego Simeone (Atletico Madrid) i Mauricio Pochettino (Tottenham).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo