NIJE OVO BAŠ DOBRO / Pali se crveni alarm na Maksimiru. Najjačim Dinamovim igračima drastično pada cijena, u problemima i Hajduk

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Igrači nisu baš previše profitirali kada je u pitanju njihova vrijednost.

22.3.2022.
21:53
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Konstatirat će mnogi kako ove sezone gledamo nikad napetiji i neizvijesniji HNL. Prva četiri kluba nagurana su u samo pet bodova i do kraja prvenstva još igraju praktički svi protiv svih.

Međutim, ovako uzbudljiv HNL ne znači da se nužno igra i nešto preatraktivan nogomet, odnosno, kako sada imamo prilike vidjeti, igrači nisu baš previše profitirali kada je u pitanju njihova vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se, recimo, na Maksimiru može polako paliti crveni alarm jer prema najnovijem ažuriranju Transfermarkta, najvrednijm eksponatima Dinamove svlačionice pada cijena. Modri su u novom "updateu" najpopularnije stranice koja prati vrijednost nogometaša i njihovu bazičnu statistiku, najviše stradali od svih vodećih klubova lige.

Od 14 igrača koji su bili obuhvaćeni novim ažuriranjem samo dvojici su narasle cijene. Josip Šutalo od sada vrijedi pet milijuna, u odnosu na prijašnjih 3.5, a Martin Baturina sada vrijedi dva umjesto jednog milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruni Petkoviću cijena je pala za golemih dva milijuna eura i sada vrijedi sedam milijuna. Ivanušecu je pala za jedan milijun i procijenjen je na 12.5 milijuna, a Arijan Ademi je pola milijuna jeftiniji i sada je na sedam milijuna eura.

Image
NIHILIST, ANARHIST ILI NEŠTO TREĆE? /

Trenutno najveći misterij hrvatskog nogometa. Koji je vrag Bruni Petkoviću i kako je od hit-igrača postao marginalac?

Image
NIHILIST, ANARHIST ILI NEŠTO TREĆE? /

Trenutno najveći misterij hrvatskog nogometa. Koji je vrag Bruni Petkoviću i kako je od hit-igrača postao marginalac?

Hajduku stagniraju talenti, Rijeka najviše profitirala

Što se ostalih konkurenata u ligi tiče, Hajduk se može pohvaliti time da im Marko Livaja vrijedi milijun eura više, odnosno 5.5 milijuna eura. Porasle su cijene i Emiru Sahitiju s 1.2 na 1.5 milijuna, Lukasu Grgiću s 800 tisuća na 1.2 milijuna, Marcu Fossatiju s 900 tisuća na milijun. No, recimo da je mali problem to što im dva najvažnija mlada igrača i najvrednija eksponata, Marin Ljubičić i Stipe Biuk, stagniraju, odnosno, cijena im se nije mijenjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Osijeka valja izdvojiti porast cijene vratara Ivice Ivušića koji sada vrijedi četiri milijuna eura. Rastao je i Danijel Lončar na 1.5 milijuna eura, Ivan Fiolić je na 1.2 milijuna eura, a Mance je skočio sa 600 na 700 tisuća. Pala je cijena Mierezu i to za milijun, te sada vrijedi tri milijuna eura, a isto se dogodilo i Mili Škoriću koji sada košta 1.5 umjesto 1.8 milijuna.

Što se Rijeke tiče, Robert Murić sada vrijedi 3.5 milijuna, Josip Drmić tri milijuna, Pavičić dva, a Selahi i Ampem po 1.5 milijuna eura. Zanimljivo, Riječanima niti jedan prvotimac nije izgubio na vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su ostali klubovi u pitanju treba izdvojiti porast cijena kod Lukasa Kačavende koji sada vrijedi 3.5 milijuna. Dion Drena Beljo je s 1.5 milijuna skočio na čak tri milijuna. Hrvoje Babec vrijedi sada dva milijuna eura, a Antonio Marin 1.5 milijuna eura.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo