Uoči 'El clasica' gazili po Messijevom dresu

Prije okršaja nogometaša Barcelone i Real Madrida u 7. kolu Primere, Palestinci oslobođeni iz izraelskih zatvora u Jeruzalemu su prosvjedovali protiv slavnog katalonskog kluba.

8.10.2012.
10:57
VOYO logo

Palestinci ne mogu oprostiti Barceloni što je dala počasnu ulaznicu za nedjeljnu utakmici bivšem izraelskom vojniku Giladu Shalitu kojeg je palestinska vojska držala u zarobljeništvu od lipnja 2006. do listopada prošle godine.

Istina, iz Barcelone tvrde da nisu pozvali Shalita, već se on sam pozvao, točnije odobren mu je zahtjev za ulaznicu. Kako bi primirila strasti, Barcelona je prije nekoliko dana pozvala na Camp Nou i palestinskog nogometaša Mahmouda al Sarsaka koji je u srpnju pušten iz izraelskog zarobljeništva u kojem je bio od 2009. godine. Al Sarsak je odbio poziv jer nije želio biti na istom stadionu sa Shalitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom malog protesta ispred španjolskog konzulata u Jeruzalemu, Palestinci su od Barcelone zatražili da ne pusti Shalita na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je sport koji nosi poruku slobode i ljubavi, ali smo protiv poziva Shalitu jer se na taj način izjednačavaju žrtva i agresor", poručio je Yasser Saleh koji je u izraelskim zatvorima proveo 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo