PALA VELIKA ODLUKA O NASTAVKU SPORTSKIH NATJECANJA: / Poznato kad bi nogometaši i ostali opet mogli na teren i pod kojim uvjetima

Image
Foto: PIXSELL

Uskoro se vraćaju i sportska natjecanja

5.5.2020.
12:15
PIXSELL
VOYO logo

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak sa suradnicima je proteklih jdana održao sastanke s čelnicima krovnih sportskih udruženja te 15 najvećih nacionalnih sportskih saveza na temu aktualne situacije u športu izazvane pandemijom koronavirusa.

Image
KAD SE VRAĆA HNL? /

Krunoslav Capak odgovorio na pitanje koje zanima sve nogometne i sportske poklonike

Image
KAD SE VRAĆA HNL? /

Krunoslav Capak odgovorio na pitanje koje zanima sve nogometne i sportske poklonike

Kako su priopćili iz Ureda ovog ponedjeljka, na sastancima je stavljen naglasak na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor športa te se raspravljalo o financiranju, mogućnostima trenažnih procesa, procjeni gubitaka za sektor športa, ali i izlaznim rješenjima za razdoblje nakon pandemije te koje je korake potrebno poduzeti kako bi se šport čim prije vratio u normalno funkcioniranje. Svi sudionici složili su se kako je situacija iznimno teška, kao i u svim drugim područjima djelovanja, te su otvorili mnoga pitanja, ali dali i konkretne prijedloge i rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.03.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Milan Sabic/PIXSELL

"Željeli smo izravno od dionika čuti kakva je situacija na terenu i stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali. Sve probleme koji su izneseni pokušat ćemo rješavati korak po korak, sukladno situaciji i danim mogućnostima, ali zajednički zaključak je da će se sport sigurno izvući iz ove situacije uz suradnju i sinergiju svih dionika“, rekao je državni tajnik Družak.

Dan kasnije državni tajnik sastao se predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na kojem je bio i Krunoslav Capak. Na sastanku je raspravljano o više područja popuštanja mjera - treninzima kategoriziranih i profesionalnih sportaša, treninzima rekreativnih sportaša, mogućnostima otvaranja fitness centara i teretana te mogućnostima početka natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O svim područjima izneseni su prijedlozi datuma kada bi se moglo početi s pojedinim aktivnostima i na koji način, međutim sukladno epidemiološkoj situaciji, datume će odrediti Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno posebnom odlukom definirati Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Za svaku mjeru popuštanja Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavit će i posebne preporuke koje će se morati poštivati. Predloženi datumi za mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa za sve sportaše odnose se na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok oni za mogućnost održavanja natjecanja obuhvaćaju razdoblje kraja svibnja i prve polovice lipnja", priopćili su iz Ureda.

"Naglašavam kako svi datumi i preporuke nisu definirani već samo predloženi te moraju biti usuglašeni s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo nakon čega će konačnu odluku donijeti Stožer za civilnu zaštitu RH. Središnji državni ured za sport je iznio prijedloge, međutim sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji za koju se svi nadamo da će biti povoljna i da će svi sportaši uskoro moći nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima“, izjavio je državni tajnik Družak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanja bi tako trebala odvijati na otvorenom, bez prisustva gledatelja i uz posebne mjere koje se tek trebaju propisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo