UTAKMICA ODLUKE / Rusi u panici uoči okršaja s Vatrenima: 'Pa tko će zabiti gol?! Karpin na Poljud ne vodi najboljeg strijelca lige'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska i Rusija odmjerit će snage u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na SP 14. studenog na rasprodanom Poljudu

10.11.2021.
10:39
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometnu reprezentaciju ovaj tjedan očekuju posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Vatreni će prvo igrati protiv Malte u četvrtak 11. studenog u Ta'Qaliju, te tri dana kasnije na rasprodanom Poljudu protiv Rusije.

Image
VELIKA DILEMA /

Detalj s treninga Vatrenih zapeo svima za oko, priprema li Dalić veliko iznenađenje za Maltu?

Image
VELIKA DILEMA /

Detalj s treninga Vatrenih zapeo svima za oko, priprema li Dalić veliko iznenađenje za Maltu?

Uoči posljednjeg "prozora" Rusija vodi sa 19 bodova, a Hrvatska je druga sa 17 bodova, tako da će gotovo sigurno njihova međusobna utakmica odlučivati tko će izboriti izravan plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski portal sport Express uoči odlučujućih utakmica analizirao je popis izbornika Valerija Karpina i izrazio zabrinutost kadrom u napadu.

U reprezentaciji već dugo zbog već ekscesa iz 2020. nije njihov najpoznatiji napadač Artjom Džjuba, a Karpin nije odlučio pozvati najboljeg strijelca ruske lige, Gamida Agalarova iz Ufe, koji se nalazi u sjajnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Karpinovom popisu nisu se našli niti Konstantin Tjukavin iz moskovskog Dinama ni Aleksandar Soboljev iz Spartaka, a ruski novinari smatraju da je trebalo biti mjesta za barem jednog od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kadru je 29 igrača, ali samo su tri napadača: Fjodor Smolov (31)iz Lokomotiva, Anton Zabolotnji (30) iz CSKA i debitant Ivan Sergejev (26) iz Krilje Sovjetov.

Debitant u glavnoj ulozi?

"Sergejev je, začuđujuće, najbolji izbor za Karpina kada se gleda statistika i dojam. U posljednjih pet utakmica zabio je dva gola i dva puta je asistirao. Prvi put nakon dugo vremena ruska reprezentacija ima tri različita napadača. Glavno pitanje je kakvog će napadača Karpin trebati u određenoj situaciji",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, Sergejev je u boljoj formi od svojih konkurenata za mjesto u bazi. Gotovo u svim aspektima nadmašuje Smolova i Zabolotnyja: pogotovo je bolji u realizaciji šansi, manje je vjerojatno da će griješiti u dodavanjima i uspješniji je u driblingu", objašnjavaju Rusi pa zaključuju:

"Jedina mana Sergejeva je to što nema iskustva u igranju međunarodnih utakmica. Stoga će, najvjerojatnije, trenerski stožer reprezentacije izabrati Smolova ili Zabolotnyja. No, Sergejev bi mogao biti od koristi, barem kao zamjena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo