VIDEO: / Je li to on? Objavljena snimka navijača prije velike 'akcije' u Beogradu

15.10.2014.
10:31
VOYO logo

Spomenuta navijačka skupina pohvalila se na društvenoj stranici da su upravo njezini članovi sve pomno isplanirali. Letjelicom su, navodno, upravljali iz neposredne blizine stadiona, točnije s obližnje pravoslavne crkve u Humskoj ulici. Međutim, njihova priča im ne "drži vodu", jer dron s njihovih fotografija i onaj od sinoć nisu isti.

U međuvremenu se pojavila snimka kako jedan navijač ubacuje zastavu "Velike Albanije" u jaknu prije ulaska u Srbiju. Na taj način su albanski navijači unijeli spornu zastavu koja je pokrenula lavinu sramotnih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, spomenuta sporna letjelica, koja se pred kraj prvog poluvremena pojavila iznad stadiona Partizana, nosila je zastavu na kojoj je bila nacrtana zemljopisna karta "Velike Albanije" u granicama Srbije. Na vrhu zastave pisalo je '28.11.1912'. To je dan kada je Ismailj Ćemali, zajedno sa nekoliko istomišljenika proglasio "Deklaraciju o nezavisnosti Albanije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Ćemalija, na zastavi je bio i portret Ise Boljetinca, vođe albanskog gerilskog pokreta, prvo protiv Turaka 1910, a potom i protiv Srbije. Boljenitac i Ćemali, zajedno sa natpisom "Autohtoni" (urođenici, domoroci), te datumom proglašenja nezavisnosti, bili su pravi "šamar" srpskim navijačima na sradionu Partizana koji su poludili kada su vidjeli zastavu u njihovom hramu nogometa. Uz navedeno, na zastavi je pisalo i "Dela, ne samo reči", čime su albanski navijači dodatno željeli isprovocirati Srbe, aludirajući na to da su Srbi poznati samo kao "galamđije", i da ostaju samo na riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

Kada se letjelica spustila bliže travnjaku, reprezentativac Srbije Stefan Mitrović ju je uhvatio, s namjerom da ju skine. Tada su mu je prišlo nekoliko igrača Albanije koji su započeli sukob i naguravanje na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naguravanje se brzo pretvorilo u otvoreni sukob u kojem su se koristile i šake. Neki domaći navijači utrčali su na travnjak te napali Albance dok su ovi bježali prema tunelu. Navodno su Albanci napadnuti i u službenim prostorijama stadiona, odnosno u tunelu prema svlačionicama.

Reprezentativci Srbije pokušavali su zaštititi albanske nogometaše i zaustaviti nerede. Ali, nisu u tome uspjeli. Iako je UEFA izričito naglasila kako se utakmica mora nastaviti, Albanci su nakon pedesetominutnog prekida odlučili ostati u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo