LEGENDA HIPNOTIZIRANA SJEVEROM / 'Stojim ja leđima kameri jer snimam Boyse i Tomo mene laktom ono kao 'daj stari, u kadru si. 'A dobro, velim mu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Branko Strupar (51) za Net.hr komentira predivnu zagrebačku noć: 'Stojim leđima kameri jer snimam Boyse. Igrači i navijači su u tom trenutku slavili, pjevali zajedno i sad ja to snimam i Tomo mene laktom ono, daj stari, u kadru si. 'A dobro, ja mu velim...'

5.11.2021.
16:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bila je to plava bajka na Maksimiru. Sve se Dinamovom pobjedom sinoć nad Rapidom tako lijepo zaokružilo, dobilo cjelinu. Složit će se s tim i Branko Strupar (51).

Image
PLAVA BAJKA /

Veličanstveni Dinamo razbio Rapid u maksimirskom grotlu: Boysi ludo i nezaboravno proslavili 35. rođendan

Image
PLAVA BAJKA /

Veličanstveni Dinamo razbio Rapid u maksimirskom grotlu: Boysi ludo i nezaboravno proslavili 35. rođendan

Uzvratili za poraz

Nije se doduše "dan po jutro poznao", jer su gosti poveli već u 8. minuti. No, na kraju je ipak zasjalo sunce. Plave boje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Hrvatske uzvratio je Rapidu za poraz u Beču od prije dva tjedna i sa 6 bodova zasjeo na drugu poziciju skupine H Europske lige u veličanstvenom ambijentu. Bad Blue Boys proslavili su svoj 35. rođendan spektakularnom izvedbom i na tribini i na ulicama Zagreba karuselom u srijedu, a o svemu tome zasigurno će se još dugo pričati. Plavi pakao bio je ipak preveliki zalogaj za Rapid.

'Predobro je bilo'

"Sve je bilo baš ono, predobro. Sam početak utakmice bio je malo uspavan za Dinamo. Rapid je zabio gol a Plavi nisu bili koordinirani u obrani. No, dobro je to što su se brzo postavili na noge, do poluvremena još i zabili a to nije baš tako jednostavno. Izgledalo je jednostavno. Jer, od njih si izgubio prije 14 dana i sad ti povedu u prvih 10 minuta. Naravno, unese se nemir. Rekao sam to, Tomo (Rukavina) i ja smo baš kazali, Dinamo je ipak za klasu bolja momčad", rekao nam je u uvodu razgovora bivši igrač Dinama i, između ostalog, belgijske nogometne reprezentacije, sad stručni sukomentator Arene Branko Strupar kojeg je atmosfera jako dojmila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimao Sjever u transu kako slavi s igračima

"Atmosfera je bila baš prelijepa, predivna. Svaka čast stvarno svima. Čestitke Boysima na 35. rođendanu. Joj, sad kad vam to govorim, smiješno je ispalo nešto nakon utakmice. To su mi svi poslije rekli. Ispričat ću vam to. Dakle, mi smo ulazili na završnu analizu i sad tu kamera a ja snimam mobitelom Sjever i BBB-ovce kako pjevaju. To je ispalo nekako, govore mi drugi, simpatično. Znači, ja stojim leđima kameri jer snimam Boyse. Igrači i navijači su slavili, pjevali zajedno i sad ja to snimam i Tomo mene laktom ono, daj stari, u kadru si. 'A dobro, ja mu velim..."

Da, bila je to posebna večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je doba kad sam igrao za Dinamo. Šteta je stvarno zbog stadiona. Istočna tribina je bila prazna, nažalost i mora biti. Tako da mi je to žao. Ali, i ovi kaj su bili napravili su atmosferu kao da je Maksimir bio pun. A sad zamislite da je još Istok bio pun. Jug nije bitan, Jug je za gostujuće navijače. Pa to bi se orilo, grmilo bi do Beča valjda. Baš je bilo dobro. Ima tu i njihove zasluge. Nakon što je Rapid zabio za 0-1, još su jače počeli navijati. Sve u svemu, jedna lijepa večer".

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Branko Strupar

Slijedi Genk u ključnom srazu za drugu fazu

Slijedeća utakmica protiv vašeg Genka na Maksimiru bit će ključna za Dinamo. Namjerno ovo vašeg, ipak ste vi njihova klupska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispada da je to najvažnija utakmica za Plave. Ipak, Dinamo u posljednjem kolu mora u London a Genk dočekuje Rapid koji će biti bez ikakvih izgleda. U prvoj utakmici nije to bila ona prava snaga Genka, bio sam tad tamo. Ali, Genk se diže u formi, Nakon Dinama je izgubio još dvije-tri utakmice u prvenstvu. Međutim, u jednom su tjednu, što u Kupu a što u prvenstvu, utrpali su 12 komada. Nema veze što je to bio trećeligaš u Kupu ali Waragemu, prvoligašu, zabili su 6 u gostima. Tako da se i Genk isto vratio. Svi su mi kazali da su sinoć na poluvremenu trebali voditi 3-0 protiv West Hama. Znači, u prvom su dijelu već trebali napraviti razliku a još su k tome i izjednačili na 2-2, nakon što su poveli 1-0. Nisu oni uopće bezazleni, rezultat može zavarati. To će biti utakmica prolaza. Jer, Genk uvijek bolje igra u gostima. To je neki njihov forte. Imaju takav stil igre jednostavno. Imaju Onachua koji je čudesan napadač i dva brzanca i onda čekaju i lako razviju kontru. A kad igraju doma, onda im se više-manje svi zatvaraju i onda njih čekaju na kontre. U tom slučaju, teže probijaju obranu. Ovako, čim presjeku loptu vrlo su opasni. Dinamo mora paziti na pogreške kao sinoć u prvih 10 minuta ili u Beču u prvom dijelu", zaključio je Branko Strupar.

Image
Foto: AFP PHOTO / BELGA / ROBERT VANDEN BRUGGE

LJESTVICA SKUPINE H:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham 4 3 1 0 9-2 +7 10

DINAMO 4 2 0 2 7-5 +2 6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genk 4 1 1 2 3-8 -5 4

Rapid 4 1 0 2 3-7 −4 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kolo - 25. studenog
DINAMO - Genk
Rapid - West Hamkolo - 9. prosinca
West Ham - DINAMO
Genk - Rapid

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo