'Ovo je neuspjeh i ja sam najviše kriv!'

'Rekao sam i ne bježim od toga da je moja odgovornost najveća i jedina i preuzimam je na sebe.

11.10.2011.
23:50
VOYO logo

U samo četiri dana dva posve različita lica hrvatske reprezentacije. Jedno blijedo, jalovo i beskrvno u Ateni, i jedno, pa ajmo reći, sasvim drugačije u Rijeci, ako zanemarimo da Hrvatskoj i dalje nedostaje čovjek koji može zabiti. Sve u svemu, kvalifikacije su završile, a Vatreni će nad EURO-om strepiti u dodatnim kvalifikacijama.

Ukupno gledajući, kvalifikacije su podbačaj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam i ne bježim od toga da je moja odgovornost najveća i jedina i preuzimam je na sebe. Ako je cilj bio prvo mjesto, što je, onda je ovo neuspjeh. Kritike preuzimam i nakon Pireja i Tbilisija. Ali ovo je odgovor da nema govora o raspadu, kad smo dobri smo dobri. U petak nismo bili ni hrabri ni pametni ni blizu ovoga večeras", kazao je izbornik.

"Držali smo se dogovora, išli smo jako konkretno, Rakitić i Modrić su držali stane, Kranjčar je odlično ulazio u sredini, ma svi su odigrali jednu veliku utakmicu. Nije bilo lako igrati u ovakvoj situaciji i ponosan sam na svoje igrače što su pružili jednu ovakvu partiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč dobroj partiji protiv Latvije, još uvijek se potežu repovi od poraza protiv Grčke i Slaven je svjestan koliko je to bio propust.

"Ne bježim od toga da je današnja utakmica bila potpuno drukčija od one u Grčkoj. Ponavljam, ja preuzimam odgovornost za taj poraz, ali ovo je dokaz da to nema veze s napisima da smo se raspadali, baš naprotiv. Problem je što u Ateni nismo bili hrabri kao danas. Velika smo reprezentacija i ne smije nam se dogoditi da u kvalifikacija izgubimo dvije utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je predstava naših igrača protiv Latvije bila više nego dobra, Hrvatska se dugo čekala prvi pogodak, a pri rezultatu 0:0, Latvija je imala matnu poziciju i samo nas je sreća spasila od tragedije, sreća, odnosno Stipe Pletikosa.

"Da smo primili gol, vjerujem da bi se uspjeli vratiti. Ne bi rekao da nas je pomazila sreća, Plete nas jest spasio u toj situaciji, ali mislim da je Latvija ta koja je danas imala sreće"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što poslije Latvije?

"Navikao sam na ovakvu situaciju. Ako HNS ne donese odluku da bez mene ja sam spreman sjesti s njima, među nama nema tajni i jedno što treba napraviti je donijeti odluku koja je najbolja za hrvatski nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Darijo Srna kratko je prokomentirao susret.

"Ključ je što nam je u grčkoj igrao dvoznak i to je nas igrače uništilo u glavi. Protiv Latvije nam je igrala samo pobjeda i odigrali smo na razini na kojoj se od nas to i očekuje. Ovo je Hrvatska kakvu navijači žele gledati, kakvu želi izbornik, to je prava Hrvatska. S ovakvom igrom se ne bojimo u dodatnim kvalifikacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110111060006 arti-201110101132006 arti-201110101181006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo