Ovo je 'ljubavno gnijezdo' koje će dočekati Vatrene!

Farma konja Sielanka, u sklopu koje je hotel s četiri zvjezdice, udaljena je 60-ak kilometara južno od Varšave.

7.3.2012.
7:52
VOYO logo

Farma je u posvemašnjoj osami - najbliži hotel u kojem će biti novinari udaljen je 15-ak kilometara, a oko farme nema ni jednog objekta.

Ovaj je kompleks zapravo idealno utočište dobrostojećim Poljacima za bijeg iz gradske gužve, idealno gnijezdo za romantični vikend. Uostalom, najčešći su stalni gosti, šefovi brojnih korporacija, te članovi konjičkog kluba, koji ovdje drže svoje skupe ljubimce, na farmi je ukupno 56 konja... Međutim, u lipnju će u Sielanki biti samo naša reprezentacija! Hrvatski nogometni savez je, naime, zakupio cijeli kompleks do kraja lipnja, pa će tako osoblje žestoko navijati za Hrvatsku! Jer, ispadnu li naši nogometaši u skupini, odlaze kući 21. lipnja i do početka srpnja hotel će biti zatvoren!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je naputak UEFA-e kojeg se organizatori moraju držati, pa se čvrsto nadaju da će Hrvatska izboriti barem četvrtfinale i produžiti boravak u Sielanki. Hotel ima 55 soba i pet apartmana, ne bliješti u mramoru i mesingu i suvišnom luksuzu, ali daje toplinu i osjećaj doma. Igrači će imati svaki svoju sobu, izbornik će biti u prostranom apartmanu s radnom sobom i dnevnim boravkom, spavaćom sobom, te velikim balkonom, na kojem će u dugim ljetnim noćima proučavati taktiku za suparnike.

Inače, uobičajena cijena sobe za noćenje s doručkom je oko 100 eura, a apartman stoji oko 200 eura. Sad su cijene malo modificirane, dopredsjednik Uprave hotela, Wojciech Dyrda, nije otkrio cijenu za našu reprezentaciju. No, podsjetimo da sve troškove HNS-u za smještaj 50 osoba plaća UEFA. Dva terena za trening udaljena su od hotela tek 100-tinjak metara, jedan je normalnih dimenzija, drugi je pola pravog terena, idealan za vježbanje vratara i momčadskih linija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavno je Sielanka bila pod snijegom, pa je teren još smrznut i nisu počeli radovi na obnavljanju. No, čim zatopli kreću i radovi i domaćini uvjeravaju da će Sielanka dočekati Hrvatsku posve spremna.

"Da Hrvatska dolazi sutra, ne bismo bili spremni. Moramo još obnoviti teren, napraviti jednu saunu izvan hotela, te jacuzzi. Do dolaska vaše reprezentacije sve će te tri stvari biti riješene", istaknuo je Dorota Waga, predsjednica Uprave hotela Sielanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini je minus Sielanki – udaljenost od aerodroma u Varšavi! Naime, do zračne luke ima nešto više od 60 kilometara, ali samo je u jednom dijelu auto—cesta! Vožnja automobilom traje oko 75 minuta, desetak kilometara je izrazito loša cesta, gotovo makadam. Pa iako će autobus s našom momčadi imati policijsku pratnju, ne postoji nikakva šansa da za manje od 60 minuta stignu do varšavskom aerodroma Frederic Chopin, odakle će letjeti u Poznanj i Gdanjsk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo