FOTO: / NOVI ISPAD TORCIDE! SPECIJALCI IH SMIRILI!

Splitski derbi kroz uzvratni dvoboj polufinala Kupa nije mogao zadovoljniti nogometne sladokusce. Nakon 1:1 na Poljudu, RNK Split je u uzvratu slavio s 1:0 i stigao do finala.

22.4.2015.
17:31
VOYO logo

RNK SPLIT: Zagorac, Galović, Vrgoč, Barbarić, Woon, Vidović, Blagojević, Rog, Bagarić, Roce, Cikalleshi

HAJDUK: Grbić, Mikanović, Milović, Nižić, Jozinović, Caktaš, Juranović, Sušić, Vlašić, Milevskij, Gotal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Cikalleshi (42.-11m)

Sokol Cikalleshi odveo je Split prema najvećem uspjehu u klupskoj povijesti i Hajduk gurnuo u potpuni ponor. Albanski reprezentativac realizirao je jedanaesterac u 42. minuti i doveo Crvene u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do tada smo gledali pravu uspavanku gdje 30 minuta nije bilo smislenijih akcija i šansi. Samo vratnica Milevskog u 36. minuti je donijela malo uzbuđenja. Vlašić je nanizao dva suparnička igrača i uposlio Ukrajinca, ali centimetri su djelili hajdukovce od veselja.

Nakon odmora, hajdukovci su zamalo izjednačili. Kurbanov je ubacio s lijeve strane, a Vidović zamalo ubacio loptu u vlastitu mrežu. Lopta je proletjela uz vratnicu, ali iz kornera nije bilo opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlo se 'pritisak' gostiju, ali dva slobodnjaka s 20-ak metara nisu donijela Hajduku izjednačenje, već samo frustracije navijačima. Kurbanov i Caktaš su ih očajno izveli...

Nažalost po navijače Hajduka, jalova igra njihovih ljubimaca se nastavila, niti do kraja utakmice nisu došli do izjednačenja i sada će teško do mjesta u europskim kupovima. Kako je Hajduk tek četvrti u prvenstvu, morat će navijati da pobjednik dvoboja Dinama i Rijeke osvoji Kup, ali i pritom se nadati da ih Split ne prestigne na ljestvici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku susreta došlo je do sukoba između Torcide i igrača Hajduka. Umjesto pozdrava igračima navijači su im poručili: "Skinite dresove"! Potom je došlo do obračuna nezadovoljnih navijača i igrača, a da sukob ne bi eskalirao morala je intervenirati policija, navodi Goal.com. Usprkos tome nekoliko se navijača približio hajdukovcima, ali su sredstvima prisile zaustavljeni.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo