100 NAJBOLJIH NOGOMETAŠA SVIJETA! Modrić visoko na ljestvici: / 'Jedan je od najelegantnijih igrača Europe'

Image

Dvojica hrvatskih nogometaša nalaze se na ljestvici 100 najboljih svjetskih nogometaša koju je kreirao i objavio ugledni britanski dnevni list Guardian.

22.12.2016.
14:27
VOYO logo

Na visokom 12. mjestu nalazi se kapetan hrvatske reprezentacije i član Real Madrida Luka Modrić. U godini u kojoj je osvojio Ligu prvaka, u kojoj je proglašen najboljim veznjakom španjolske lige te nominiran za Zlatnu loptu i FIFA-inu nagradu The Best, logično ga je bilo očekivati ovako visoko na listi. Značajan je to napredak u odnosu na prošlu godinu koju je završio na 31. mjestu.

Image
SVI SU LUDI ZA LUKOM: /

Legenda vidi Modrića idealnom zamjenom za zvijezdu na odlasku!

Image
SVI SU LUDI ZA LUKOM: /

Legenda vidi Modrića idealnom zamjenom za zvijezdu na odlasku!

Napredovao 19 mjesta

"Jedan od najelegantnijih igrača u Europi i čovjek koji čini Real Madrid čvrstim svojom smirenošću u posjedu lopte. Bio je središnja Realova figura u drugom osvajanju Lige prvaka u posljednje tri godine, a oduševio je i na Euru, postigavši krasan gol iz voleja protiv Turske. Poraz Hrvatske od Portugala u osmini finala je bio udarac, ali Modrić nije dao da to utječe na njega. Igrač kojeg trener Zinedine Zidane iznimno cijeni napredovao je za 19 mjesta nakon što je uspio izbjeći ozljede kakve su ga zaustavile prošle godine", stoji u objašnjenju Guardiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 34. mjestu nalazi se Barcelonin veznjak Ivan Rakitić koji je 14 mjesta slabiji u odnosu na prošlogodišnju ljestvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledao je umorno i izvan forme posljednjih tjedana, izazvavši dvojbe po prvi put otkad je došao u Barcelonu, ali njegov je doprinos bio ogroman od trenutka kad se priključio klubu - zbog kombinacije talenta, inteligencije i radnog elana kojima je, često sam, pokrivao desnu stranu. U prvoj je sezoni osvojio trostruku krunu, postigavši i gol u finalu Lige prvaka, u drugoj je uzeo dva trofeja. Igrao je sve utakmice za Hrvatsku koja je osvojila skupinu na Euru ispred Španjolske. I nakon ispadanja od Portugala tvrdio je da je Hrvatska bila najbolja momčad na turniru", navodi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo