OVO BI TREBALO SPRIJEČITI HULIGANSKE NEREDE NA SP-U: / Fifa obznanila plan za borbu protiv divljaštva

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE
2.3.2017.
18:56
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

"Svaki gledatelj će morati imati posebnu iskaznicu bez koje se neće moći ući na stadion. Želimo biti sigurni da će Kup konfederacija i svjetsko prvenstvo proteći bez incidenata," kazao je Colin Smith, direktor za globalna natjecanja Fife.

Služit će i kao viza

Iz Fife su poručili kako će 'navijačke osobne' izdavati domaćini prvenstva. Svaka iskaznica će sadržavati fotografiju vlasnika, te osobne podatke i moći će se koristiti i kao viza za ulazak u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo napretkom u organizaciji oba natjecanja. Ima još posla, međutim ukupna ocjena je pozitivna. U Rusiji nas očekuje festival nogometa," dodao je Smith.

Image
ZAPIS I PRIJETNJE KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: /

Ovako se ruski huligani pripremaju za SP 2018.

Image
ZAPIS I PRIJETNJE KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: /

Ovako se ruski huligani pripremaju za SP 2018.

Fifa i Rusija ovim potezom žele spriječiti navijačke izgrede koji su obilježili posljednje europsko prvenstvo u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj su u 'naslovnoj ulozi' bili ruski huligani. Zbog njihova divljanja Uefa je kaznila Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i uvjetnom diskvalifikacijom s Eura. 'Proslavili' su se i engleski, poljski, mađarski i hrvatski navijači.

Prijetnje ruskih huligana

Strahuje se kako bi se nešto slično moglo događati i na Mundijalu 2018. Britanski BBC je nedavno u Rusiji snimio dokumentarni film u kojem su ruski huligani prijetili svima, a najviše Englezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko se drogira, netko puši, netko pije, a mi se tučemo. Svi se raduju Svjetskom prvenstvu. Za neke će to biti festival nogometa, ali bit će to i festival nasilja," poručili su ruski huligani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kup konfederacija na rasporedu je od 17. lipnja do 2. srpnja, a igrat će se u četiri ruska grada, Moskvi, St. Peterburgu, Kazanu i Sočiju. Na njemu će nastupiti osam reprezentacija - svjetski prvak (Njemačka), prvaci po Konfederacijama (Portugal, Kamerun, Meksiko, Čile, Novi Zeland, Australija), te domaćin Rusija.

Svjetsko prvenstvo je godinu kasnije, od 14. lipnja do 15. srpnja, a utakmice će se igrati u 11 ruskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo