Stravična obiteljska tragedija dobila nastavak!

Strahovita tragedija koja se dogodila u subotu, smrt talijanskog nogometaša Piermarija Morosinija, dugo će odzvanjati u talijanskom sportu, ali i životima mnogih Talijana.

16.4.2012.
10:33
VOYO logo

Piermario Morosini, nogometaš Udinesea koji je igrao na posudbi u Livornu, srušio se u 31. minuti ogleda Serije B kod Pescare na travnjak i vrlo brzo preminuo.

Time se samo nastavila krajnje nesretna priča njegove obitelji, jer su ranije preminuli njegov otac i majka, kao i brat, koji je počinio samoubojstvo. Nakon što je preminuo i sam 25-godišnji nogometaš, jedini preostali član obitelji na životu je njegova sestra, koja je fizički hendikepirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da znamo za situaciju njegove sestre. Cijeli klub, članovi uprave i igrači moraju preuzeti tu odgovornost. Moramo skrbiti o njoj jer njoj je pomoć neophodna", rekao je najbolji nogometaš Udinesea Antonio di Natale, inače dobar prijatelj Morosinija.

"Piermario je bio prepun života. Scene koje sam vidio su bile užasne. Zbog njega i njegove sestre na pameti mi je samo pomoć i pomoć. Osjećam se slomljeno jer smo svi izgubili divnog čovjeka", izjavio je Di Natale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska javnost je potpuno slomljena nakon viđenih scena na nogometnoj drugoligaškoj utakmici između Pescare i Livorna. Pred milijunima se, na travnjaku, od života oprostio Piermaria Morosini.

Taj 25-godišnjak je, sam od sebe, pao tijekom utakmice na travnjak i nakon nekoliko sekundi se potpuno srušio na travu. Premda je službeno smrt proglašena na putu prema bolnici, zaključuje se da je igrač preminuo baš na travnjaku. Još se uvijek ne zna točan razlog smrti, ali se nagađa o moždanom udaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posredstvom toga, nogometni klub Vicenza, danas također drugoligaš, odlučio je zamrznuti dres koji je Morosini nosio dok je bio u tom klubu. U pitanju je dres s brojem 25, a recimo da je Morosini tijekom nogometne karijere, od 2007. do 2009., kao i jedan dio 2011. godine, proveo u Vicenzi.

"To je najmanje što možemo u ovom trenutku napraviti za njega i ovo je gesta respekta za velikog čovjeka i sportaša. Čast nam je što je bio kod nas tijekom svoje uspješne karijere", rečeno je u priopćenju iz Vicenze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo