POMEO POD S GUARDIOLOM: / 'On je šminker koji uspjehe kupuje milijunima iz Abu Dhabija i Katara'

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

Treneru Manchester Cityja Pepu Guardioli stigao je brutalan odgovor na njegov cinizam na nedavnoj konferenciji za novinare.

14.12.2016.
10:57
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Nekadašnji engleski reprezenattivac Stan Collymore usudio se u ulozi stručnog komentatora kritizirati Guardiolin rad u Manchester Cityju. Nakon odličnog ulaska u sezonu Građani su počeli padati, pa tako uoči 16. kola Premier lige imaju sedam bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

Image
GUARDIOLA JAVNO UNIŠTIO BIVŠEG NAJSKUPLJEG ENGLESKOG IGRAČA: /

Svojom izjavom oduševio je čitav Otok

Image
GUARDIOLA JAVNO UNIŠTIO BIVŠEG NAJSKUPLJEG ENGLESKOG IGRAČA: /

Svojom izjavom oduševio je čitav Otok

'Collymore? Tko je to?'

"Pep živi u zabludi ako misli da može osvojiti Premier ligu samim pojavljivanjem uz teren i ako misli da će mu momčadi poput Watforda, Leicestera, Bournemoutha, Southamptona i Crystal Palacea dopustiti da ima 90 posto posjeda lopte. Ne kažem da je loš trener, ali kad je već potrošio silne milijune na pojačanja, onda mu momčad mora izgledati puno bolje. Mora odustati od svoje filozofije i mora narediti igračima da igraju oštrije u obrani", napisao je, između ostaloga, Collymore u kolumni za Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samodopadnog Guardiolu su te riječi toliko uvrijedile da je na pitanje novinara samo cinično odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stan Collymore? Tko je to?"

Collymore, dakako, nije nikakav anonimac iako se svojedobno, kad je prelazio iz Nottinghama u Liverpool uz rekordnu odštetu za jednog engleskog nogometaša, očekivalo da će napraviti veću karijeru. Pepov bezobrazni nastup ga je pogodio, pa mu je odlučio odgovoriti u novoj kolumni za Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neka pita Clougha'

"Ako Pep ne zna tko sam, to je u redu. Dovoljno je da pogleda Sky Sports gdje se kao reklama vrti utakmica Liverpool - Newcastle iz 1996. Možda može nazvati bivšeg trenera svoga sadašnjeg kluba Stuarta Pearcea i pitati ga tko je u idealnih 11 Nottingham Foresta svih vremena, pod vodstvom istinskog trenerskog velikana, a ne šminkera koji je do uspjeha došao uz gomilu novca. Ili neka pita Liverpoolovu legendu Robbieja Fowlera tko mu je bio najbolji partner u napadu tijekom karijere, u konkurenciji Owena, Rusha, Viduke, Shearera, Colea...", napisao je Collymore.

"Ako Guardiola misli da sam nevažan, ne zna tko sam ili me podcjenjuje, to je apsolutno u redu. Baš kao što je u redu da ja, kao i mnogo navijača, propitkujem Pepovu sposobnost da složi kvalitetnu obranu u Engleskoj. Ne smeta mi što Pep ne zna tko sam - Brian Clough je znao tko sam i iznimno me cijenio. Clough je bio dvostruki osvajač Kupa prvaka koji je do toga došao od nule, a ne uz pomoć milijuna iz Abu Dhabija ili Katara", dodao je Collymore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo