DINAMO NAKON POLA STOLJEĆA OSIGURAO EUROPSKO PROLJEĆE: / Modri maestralnom predstavom ostvarili san generacija i srušili prokletstvo

Image
Foto: Pixell

Fantastični ugođaj na Maksimiru pokvarila je gusta magla zbog čega je susret bio na rubu regularnosti.

8.11.2018.
20:13
Pixell
VOYO logo

Nogometaši Dinama osigurali su dva kola prije kraja prolazak u šesnaestinu finala Europske lige te će prezimiti u Europi prvi puta nakon 1970. godine jer su u susretu 4. kola D skupine u Zagrebu pobijedili slovački Spartak iz Trnave s 3-1 (2-0). Pogotke su za hrvatskog prvaka postigli Amer Gojak (22), Andrej Kadlec (35-ag) i MislavOršić, dok je strijelac za Spartak bio Vakhtang Chanturishvili (63).

Image
MODRI PRIMILI ODLIČNE VIJESTI PRIJE UTAKMICE GENERACIJE: /

Fener i Anderlecht odigrali u korist Dinama

Image
MODRI PRIMILI ODLIČNE VIJESTI PRIJE UTAKMICE GENERACIJE: /

Fener i Anderlecht odigrali u korist Dinama

Dinamo je igrom oduševio prepuni stadion, ali je fantastični ugođaj na Maksimiru pokvarila gusta magla zbog čega je susret bio na rubu regularnosti. U sljedećem kolu Dinamo odlazi u goste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševili igrom

Dinamo je igrom oduševio prepuni stadion, nazočilo je 20-tak tisuća gledatelja - sjeverna tribina je bila zatvorena zbog kazne UEFA-e - ali je fantastični ugođaj na Maksimiru pokvarila gusta magla zbog čega je susret bio na rubu regularnosti. U sljedećem kolu Dinamo odlazi u goste Fenerbahčeu, kada može osigurati i prvo mjesto u skupini i povoljniji ždrijeb. Bila je to još jedna velika utakmica Dinama u Europi i posve zaslužena pobjeda jer su, pogotovu u prvom poluvremenu, nadigrali slovačku momčad.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsada gola

Dinamo je utakmicu otvorio šansom Hajrovića u 10. minuti, ali njegov udarac po sredini gola vratar Chudy je obranio. U 15. minuti je Gojak, nakon proigravanja Olma, promašio nemoguće, potpuno sam, sa samo pet metara, poslao je loptu pored vrata. Dinamo je nastavio s opsadom gola Slovaka, pa je u 21. minuti ponovno probao Hajrović, ali je vratar Spartaka ponovno obranio. No, Chudy nije mogao ništa minutu kasnije kada se Amer Gojak golom iskupio za promašaj u 15. minuti. Oršić je jednu dugu loptu vratio u sredinu, Gavranović proslijedio do Gojaka, koji s pet metara atraktivnim porezom petom pogađa nebranjena vrata. U 30. minuti zbog izuzetno guste magle i uvjeta na granici regularnosti suci su morali zatražiti loptu narančaste boje.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golčina Gruzijca

U 35.minuti Dinamo je poveo s 2-0 nakon što je prizemni ubačaj Stojanovića branič Spartak Trnave AndrejKadlec skrenuo u vlastitu mrežu. U 43. minuti slovački vratar u mat-situaciji brani udarac Oršića u još jednoj prilici u sjajnom prvom dijelu hrvatskog prvaka.

Gavranović je u 57. minuti imao veliku priliku za povećanje vodstva, izašao je sam ispred vratara, ali je njegov pokušaj loba otišao iznad grede. U 63. minuti Slovaci su smanjili iz svog prvog opasnijeg napada i udarca na utakmici, a Gruzijac VaghtangČanturišvili je iskosa s lijeve strane uspio precizno pogoditi suprotni kut vrata Dinama. U 80. minuti Petković je ubacio i na drugoj vratnici pronalazi Mislava Oršića, koju loptu posprema u mrežu za veliko olakšanje tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Fener bolji od Anderlechta

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Anderlecht sa 2-0 i ostao u igri za prolaz u drugi krug natjecanja, dok je belgijski sastav praktički ostao bez izgleda za prolaz.Junak utakmice bio je francuski nogometaš Mathieu Valbuena koji je zabio prvi pogodak, a potom namjestio drugi gol domaćina.Valbuena je doveo Fener u vodstvo u 71. minuti, a tri minute kasnije asistirao je Švicarcu Michaelu Freyu za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa maksimalnih 12 bodova, Fenerbahče ima sedam bodova, Spartak tri, a Anderlecht je ostao na začelju s jednim bodom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživo:

DINAMO - SPARTAK TRNAVA 3-1

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Perić, Rrahmani - Ademi, Gojak - Hajrović, Olmo (Budimir, 90) , Oršić (Šunjić, 81)- Gavranović (Petković, 76)

Spartak: Chudy - Čonka, Godal, Toth, Kadlec (Dangubić, 86) - Rada, Grešak - Čanturišvili, Škirtladze (Kulhanek, 83), Jirka - Ghorbani (Malecki, 71)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bojko iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' GOOL Oršić je zabio za veliko slavlje na Maksimiru. Petković je s desne strane ubacio na drugu vratnicu, a Oršić je poslao loptu u mrežu.

78' Čanturišvili je ubacio u šesnaesterac, ali je obrana očistila opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Petković je ušao umjesto Gavranovića.

76' Ademi je napravio prekršaj pa je Trnava dobila slobodan udarac na opasnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' GOOl Pogodak je za goste postigao Vakhtang Čanturišvili. Gruzijac je pogodio u suprotan kut nakon prodora po lijevoj strani.

57 ' Oršić je prošao lijevom stranom i sjajno odigrao za Gavranovića, koji je lobom htio prevariti Chudyja ali lopta je otišla pored lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Na tribinama stadiona Maksimir je 18.154 gledatelja.

55' Atmosfera na Maksimiru je izvrsna, navijači ne prestaju pjevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Gosti su dobro otvorili drugo poluvrijeme, stvorili su par poluprilika, ali rezultat se nije mijenjao.

46' Utakmica se nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

43' Okomitu loptu poslao je Stojanovića za Oršića, izbio je veznjak sam pred vratara, ali Chudy je fantastično reagirao.

36' GOOL Stojnović je ubacio na drugu vratnicu gdje je loptu u vlastitu mrežu poslao Andrej Kadlec.

33' Olmo je primio je pas na rubu 16-erca, no udarac je završio daleko od gola.

30' Modri dominiraju. Uputili su do sada osam udaraca, a loptu u nogama imaju 60%. Suci su zbog magle zamijenili lopte i igra se narančastom.

23' GOOL Nakon ubačaja Hajrovića, Oršić je vratio loptu u peterac da bi potom Gavranović proslijedio za Gojaka, koji petom šalje loptu u mrežu.

21' Hajrović je snažno tukao s ruba 16-erca, ali vratar Spartaka zaustavio je njegov pokušaj.

19' Olmo je proigrao lijepo za Rrahmanija, njegov udarac je bio blokiran, potom je na loptu natrčao Oršić, ali je tukao preko gola.

15' Olmo je odigrao dobro za Gojaga, potonji je izbio sam pred vratara, ali je s par metara tukao pokraj vratnice. Velika je to bila prilika.

11' Gojak je ubacio s lijeve strane, a udarac Olma blokiran je u korner.

9' Ademi je tukao iz voleja, ali je Chudy sjajno je reagirao. Potom je Hajrović bio je u velikoj prilici, izborio se za prostor u kaznenom prostoru te je snažno tukao po sredini gola, ali je Martin Chudy sjajnio reagirao.

5' Vakhtang Chanturishvili je bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac otišao lijevo pored gola.

2' Travnjak se gotovo ne vidi od magle.

1' Počela je utakmica.

20:54 - Ludnica je na stadionu. Tribine gore. Na Maksimiru vlada fantastična atmosfera.

20:17 - Magla se digla i više ne prijeti utakmici.

19:00 - Gusta magla spustila se na stadion Maksimir, valjda neće nastati problemi...

Dinamo večeras na prepunom Maksimiru dočekuje Spartak iz Trnave u utakmici koja bi se trebala pokazati najbitnijom u zadnjih 48 godina. Naime, Modrima bi dobar rezultat protiv Spartaka osigurao toliko željeno europsko proljeće i prekid crnog niza.

Modri su slavili u Trnavi kod Spartaka rezultatom 2:1 i to je zapravo bio ključ svega jer sa devet bodova nakon tri utakmice jako je teško ispasti. Zaredala je momčad Nenada Bjelica čak sedam pobjeda u svim natjecanjima, a ove sezone još nisu poraženi.

Image

Povratnici u momčad

U odnosu na utakmicu u Trnavi u sastavu će se dogoditi tek jedna promjena, a Emil Dilaver i Marin Leovac i dalje nisu spremni za nastup. Ipak, suspenziju je odradio Theophile-Catherine i vraća se na stopersku poziciju umjesto Marija Leškovića koji će se vratiti na klupu.

U tri utakmice Spartak je postigao samo dva pogotka u Europa ligi, dok je Dinamo zabio osam i izgleda daleko opasnije. Sve je na strani Modrih koji formu, međusobnu utakmicu, kvalitetu, motiv i domaće navijače na svojoj strani i jednostavno ne vjerujemo da će razočarati.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo