JAVNA TAJNA / Bio je jedan od prvih koji je otišao Saudijcima: 'Tko kaže da igra zbog strasti bunca, novac je bitan'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Svjedoci smo velikog egzodusa zvijezda koje Europu mijenjaju Saudijskom Arabijom, a svi znamo razlog

27.7.2023.
20:31
Profimedia, AFP
VOYO logo

Odion Ighalo bio je jedan od prvih vrhunskih igrača koji je prešao u Saudijsku Arabiju kada je 2021. iz Manchester Uniteda prešao u Al-Shabab. Godinu dana kasnije prešao je Al-Hilal, klub u kojem je i danas.

Image
PRIJEVREMENA /

Jedan od najboljih Španjolaca ikad 'objesio kopačke o klin': 'Izuzetno tužan dan...'

Image
PRIJEVREMENA /

Jedan od najboljih Španjolaca ikad 'objesio kopačke o klin': 'Izuzetno tužan dan...'

Prije dvije sezone bio je i najbolji strijelac, ali je tada bio jedan od rijetkih stranaca u ligi. Sada mu konkurenciju prave Karim Benzema, Marcelo Brozović, Kalidou Koulibaly i Ruben Neves i ostali igrači koji su ovoga ljeta Europu zamijenili Saudijskom Arabijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerijski napadač otvoreno je progovorio o razlozima zašto sve više igrača odlazi kod Saudijaca. Iako je svima jasno da je to tako, rijetko tko o tome priča javno.

"Oni igrači koji bi izašli i rekli 'mi igramo nogomet iz strasti' buncaju. Brate, ovo je sve zbog novca. Uostalom, svi igramo za novac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovom mišljenju, to se odnosi i na najveće zvijezde koje su već zaradile bogatstvo u karijeri.

"Pogledajte ove koji idu u Saudijsku Arabiju, veliki igrači. Ronaldo - vodi li ga strast za koju još uvijek igra? Ronaldo je za života zarađivao 100 puta više od mene, a ipak je otišao u Saudijsku Arabiju. Znači, hoćeš mi reći da je to strast? Sve je to zbog novca", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prva ovako iskrena Ighalova izjava vezana uz nogometnu realnost u Saudijskoj Arabiji. U prošlosti se u intervjuu za OmaSportsTV iznenadio što se Lionel Messi nije odlučio pridružiti njegovoj ekipi.

“Šokiran sam što Messi nije došao u Arabiju. Njegov transfer je trebao biti jedan od razloga zašto moj ugovor nije produžen, pa sam mislio da je to riješeno. Novac koji mu je ponuđen bio je lud. Trebao je zarađivati dvostruko više od Ronalda. Čudi me da nije došao ovamo i izabrao Miami".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone u saudijskoj ligi Ighalo je zabio 19 golova i završio na trećem mjestu na tablici najboljih strijelaca. Na istom mjestu prvenstvene ljestvice završio je i njegov Al-Hilal.

Ighalo (34) je prethodno igrao i u Kini za Shenhuu i Yatai, a u Europi za Manchester United, Watford, Udinese, Granadu te norveški Lyon, a karijeru je započeo u rodnoj Nigeriji za koju je od 2015. godine odigrao 37 mečeva i pritom zabio 16 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo