OSIJEK ZBOG HNS-A KLJUČNU UTAKMICU IGRA BEZ PUBLIKE: / 'Svi smo razočarani, bilo je već dosta odluka koje su se prelomile preko naših leđa'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Trener Osijeka Ivica Kulešević najavio je utakmicu u kojoj njegova ekipa može izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka

24.7.2020.
12:27
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaše Osijeka će u subotu Gradskom vrtu s Lokomotivom boriti za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ta će se utakmica odigrati pred praznim tribinama, što je izazvalo veliko negodovanje Osječana.

Image
OSJEČANI SASULI PALJBU PO HNS-U: /

'Šuker i braća Mamić kolektivno nam sišu gl*vić'

Image
OSJEČANI SASULI PALJBU PO HNS-U: /

'Šuker i braća Mamić kolektivno nam sišu gl*vić'

“Sramotna odluka HNS-a! Ne mogu drukčije to prokomentirati. Ovo je teško razumljivo i prihvatljivo, posebice nakon posve jasnog i neupitnog očitovanja Stožera civilne zaštite da nema prepreka za igranje pred publikom.Savez to nije želio uvažiti, tako da se u svemu očituju neki drugi interesi, po nama – nikako nogometni. Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu. Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da nam se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici", rekao je direktor Osijeka Igor Galić, a sada je o toj temi u najavi utakmice progovorio i trener prve momčadi Ivica Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šlag na torti

"Potajno smo se nadali da ćemo doći do ovdje. Čestitam svima koji su bili uključeni i zaista sam ponosan na sve. Sada je zadnjih 90 minuta gdje trebamo staviti šlag na tortu", rekao je Kulešević na početku te progovorio o odluci da će se utakmica igrati pred praznim tribinama:

"Nažalost, svi smo razočarani takvom odlukom. Bilo je već dosta odluka tijekom sezone koje su se prelomile preko naših leđa i sve smo to izdržali, pa ćemo izdržati i ovo. Imam osjećaj da nam je ovom odlukom oduzeta privilegija domaćinstva i bilo bi to jako lijepo podijeliti s našim navijačima. Međutim, što je tu je. Mi se maksimalno pripremamo i napravit ćemo sve kako bismo sezonu završili na najbolji mogući način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak koji osjećaju obje momčadi je jako velik jer drugo mjesto na tablici HNL-a donosi kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez pritiska se ne može baviti profesionalnim nogometom. Uvijek je tu ta napetost i neizvjesnost i to je ono zbog čega se bavimo ovim poslom. Na muci se poznaju junaci i vjerujem da ćemo skupiti snage, znanja i htijenja da dobijemo utakmicu. Bolja smo momčad, ne bježimo od toga. Međutim, Lokomotivu maksimalno poštujemo i neće nam biti lagano", prokomentirao je strateg NK Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek već duže prate ozljede važnih igrača, pa će i u utakmicu s Lokomotivom ući oslabljeni.

"Najviše što mi kao momčad, pa i ja kao trener, možemo dobiti je ta želja ozlijeđenih igrača da se vrate na teren. Pa i Pero Bočaj koji cijeli tjedan ne može stati na nogu izrazio je želju igrati i rekao 'Šefe, ako me trebate, spreman sam'. To je jedno zajedništvo svlačionice i ponosan sam kao trener na to", rekao je Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije povijesna utakmica'

Utakmica protiv Lokomotive dobila je naziv "povijesne" za Osječane, no Kulešević smatra da njegova ekipa ne smije ući na teren s takvim razmišljanjem.

Drago mi je zbog grada i kluba, no nisam pobornik povijesnih utakmica, niti mislim da je ovo povijesna utakmica, niti da je najveća utakmica u povijesti Osijeka. Mi smo čitavu sezonu tako trenirali i tako radili da nam je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Sigurno da je ovo velika utakmica i da je ulog velik. Međutim, nema puno sreće izaći na teren s takvim osjećajem - moramo imati mirnu glavu, vruću krv i veliko srce. Ali glava mora ostati hladna", zaključio je Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo