Meszaros dao podršku / Osijek odgovorio na prigovore Bjelice službenim priopćenjem: 'Klub nastavlja zacrtanim putem'

Image
Foto: pixell.hr

Osijek već u nedjelju igra protiv Dinama na Maksimiru i ima imperativ pobjede ako želi ostati u utrci za trofej na kraju sezone

2.5.2022.
14:13
pixell.hr
VOYO logo

Drugu sezonu za redom Osijek do pred sami kraj puše za vratu Dinamu te se onda u posljednjih nekoliko kola počne spoticati u takozvanim malim utakmicama. Prošle godine su svi ljubitelji nogometa govorili o nevjerojatnom podvigu Nenada Bjelice i njegove momčadi te se pisalo o lijepoj priči iz Slavonije.

Image
HNL /

Osijek remizirao s Istrom u Gradskom vrtu

Image
HNL /

Osijek remizirao s Istrom u Gradskom vrtu

Ove su, pak, sezone ambicije Osijeka bile znatno više, očekivao se napad na titulu ili makar na Kup, a i sam kadar je dodatno ojačan igračima koji se u kontekstu HNL-a mogu smatrati kapitalcima poput Mije Caktaša i Kristijana Lovrića. Sve je išlo po planu do posljednja dva kola kada su Osječani prvo teško stradali na Rujevici izgubivši 3:1 uz dojam koji je bio lošiji od rezultata te potom prosuti dva pogotka prednosti protiv Istre na Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na neki način sam pokazao nezadovoljstvo'

Već sredinom prošlog tjedna, uoči utakmice protiv Istre, Nenad Bjelica se na konferenciji za medije požalio na situaciju u klubu i na rad vodećih struktura. Otkrio je tada strateg slavonskog prvoligaša da je razgovarao s predsjednikom kluba Ferencom Sakaljem te da mu je kazao kako očekuje poboljšanja u daljnjem radu

"Na neki način sam pokazao nezadovoljstvo. Odgovorno sam preuzeo glavnu ulogu u sportskom dijelu vođenja kluba. Naravno da ja nisam zadužen za logistiku kluba. I vlasnicima i predsjedniku kluba sam iskazao mišljenje o svemu tome", započeo je Bjelica pa pojasnio na što točno misli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na vlasnicima je da vide što i kako dalje te na koji način mi kao klub možemo biti klub u pravom smislu riječi. Klub nisu samo trener, igrači i navijači nego i strukture kluba koje bi po meni mogle biti puno bolje i jače u ovoj borbi koju imamo sa znatno jačim protivnikom od sebe u svakom smislu."

'Meszaros iskazao zadovoljstvo radom Uprave'

U međuvremenu se nervoza uvukla i na teren te je Osijek neočekivano prosuo bodove protiv Istre, a samo dan nakon kiksa na službenim stranicama je treneru stigao i suptilan odgovor na kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj i član Uprave Vladimir Čohar u subotu su bili u radnom posjetu Felcsútu gdje su s glavnim sponzorom gospodinom Lőrincom Mészárosem razgovarali o budućnosti kluba. Gospodin Mészáros je iskazao zadovoljstvo radom Uprave i naglasio da podržava projekte koji su odrađeni kao i one koji su planirani u idućoj sezoni čime je potvrdio da Klub zacrtanim putem nastavlja slijediti dogovorenu strategiju", stoji u priopćenju.

Drugim riječima, Meszaros je dao do znanja Nenadu Bjelici da se baš i ne slaže s njim i njegovim kritikama. Osijek već u nedjelju igra protiv Dinama na Maksimiru i ima imperativ pobjede ako želi ostati u utrci za trofej na kraju sezone. Podsjetimo, Rijeka je izbacila Osijek u polufinalu Kupa nakon produžetaka te je Slavoncima prvenstvo jedina prilika da dođu do trofeja, a pukotine u sustavu su sve očitije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo