OPROŠTAJ OD HAJDUKA: / 'Smijenjen sam bez argumenata i činjenica'

Image
8.4.2016.
14:46
VOYO logo

Brbić je smijenjen većinom glasova na prošlotjednoj sjednici Nadzornog odbora nakon čega je ostavku podnio predsjednik spomenutog tijela Ljubo Pavasović Visković, a nakon njega je isto napravio i Vučević.

'Što se promijenilo u tri mjeseca?'

"To je demokratski proces. NO ima pravo mijenjati, ali zamjeram im jer mi nisu dopustili da završim neke projekte. Moja smjena je izvršena bez argumenata i činjenica. A kada ostvarite ovakve rezultate u protekle četiri godine, onda nema razloga za smjenu. U prosincu je jednoglasno usvojen plan i proračun. Što se to promijenilo u ova tri mjeseca", postavio je pitanje Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotić

Marin Brbić i Ljubo Pavasović Visković

Posljednjeg radnog dan na Poljudu smijenjeni je čelnik podsjetio na učinjeno u četiri godine.

"Klub je bio u dugu od 101 milijun kuna, prijetilo nam je gubljenje licence za Europu, sponzora praktički nije ni bilo... Danas sve klupske kategorije treniraju po planu i programu rada, napravili smo mrežu skauta, tako da se više ne može se dogoditi da se ne primijete određeni igrači. Uspostavljen je najmoderniji sustav kondicijske pripreme, prevencije i rehabilitacije, a u planu je bio i internat. U infrastrukturu smo utrošili 11 milijuna kuna. Izmijenjen je travnjak, postavljen videonadzor, brojači, uređene su trofejne dvorane, imamo 75 sponzorskih ugovora", nabrajao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odnosi s HNS-om bolna tema'

Upozorio je da Dinamo za plaće izdvaja 100, Rijeka 40, a Hajduk 21 milijun kuna, ali će klub unatoč tome imati najbolji bodovni učinak u posljednjih šest godina. Nije Brbić, ipak, bježao od činjenice da su za njegova mandata pogoršani odnosi s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS).

"Odnosi s HNS-om su vječna bolna tema, vrlo su loši, ali to je situacija u kojoj ne možemo napraviti ništa. Sve je kulminiralo 2014. velikim prosvjedom na Rivi. Tražili smo iste uviete za sve i nikad nismo radili samo u korist Hajduka. Donesen je novi Zakon o sportu koji se ne primjenjuje", dodao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Goran Vučević

O svome je mandatu govorio i Vučević.

"Prihvatio sam ovu ulogu u dosta lošem financijskom trenutku. Hajduku je nedostajao sustav koji je trebalo promijeniti. Danas imamo sve što imaju renomirani klubovi. Hajduk mi je dao sve, osjećao sam se dužan pomoći i nisam odbio. Bilo je loših trenutaka, moglo je biti i bolje, ali smo se izvlačili iz teških situacija, išli prema naprijed. Uzdignute glave odlazim iz kluba", poručio je Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo