ONI SU NAJVEĆI GUBITNICI OVOG CIKLUSA: / Dalić ih nije otpisao, no očito je da mu za Španjolsku i Englesku trebaju provjerene 'marke'

Image
Foto: PIXSELL

Pred Vatrenima su dvije utakmice u Ligi nacija

13.11.2018.
10:27
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se zbog nove akcije u Ligi nacija pa će već u četvrtak odigrati utakmicu protiv lidera skupine Španjolske (Maksimir 20:45 sati), a u nedjelju pokušati stići do dobrog rezultata na gostovanju kod Engleske (Wembley, 15:00 sati).

"Mislim da smo zdraviji i u boljoj formi nego u Elcheu i očekujem naše bolje izdanje. Moramo tražiti revanš, ali ne kroz osvetu. Španjolska je u međuvremenu izgubila od Engleske, treba joj bod ili pobjeda, a mi odlučujemo sami o sebi. S dvije pobjede prvi smo u skupini i u to treba vjerovati. Elche moramo zaboraviti, ovo će biti drugačija utakmica, drugačiji pristup. Moramo preuzeti inicijativu i posjed lopte, a s obzirom na španjolsku brzinu moramo biti jako oprezni", kazao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u najavi onog što slijedi njegovim igračima dodavši i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušati izvući maksimum

"Očekuju nas dvije teške, važne i atraktivne utakmice, a posebno me veseli ova prva sa Španjolcima jer ćemo napokon igrati natjecateljski dvoboj pred svojim navijačima. Očekujem puni stadion i nastavak ljetnog zajedništva, uz našu dobru igru i osvajanje tri boda, kako bismo na Wembleyju odlučivali o prvaku skupine te ostali nositelji u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled na ljestvicu skupine otkrit će da je Hrvatska uzela bod iz dvije utakmice (Španjolska 0-6, Engleska 0-0), da za drugoplasiranim Englezima zaostaje tri boda, a za vodećom Španjolskom pet. Oba suparnika Vatrenih iz grupe odigrala su utakmicu više.

Promotri li se popis igrača koje je Dalić izabrao za ovu akciju jasno se uočava da će hrvatska reprezentacija u preostalim utakmicama pokušati stići do maksimalnog bodovnog učinka. Izbornik je ovaj put pozvao provjerene 'marke', odnosno – za ovu priliku – odustao od, primjerice, oslanjanja na mogućnosti Ivana Santinija ili Marka Livaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santiniju 127, Livaji 112 minuta

Santinija je Dalić provjeravao kroz dvije prijateljske utakmice nakon Svjetskog prvenstva, a minutažu mu dao i u Elcheu u potpopu Vatrenih od Španjolske. Ukupno je dobio 127 minuta, gol nije postigao niti je upisao asistenciju. Nakon sjajnog starta za Anderlecht (sedam golova u tri utakmice), Santini je skinuo nogu s gasa pa je i odigrao tek 16 minuta od mogućih 270 u posljednje tri utakmice za klub. Točnije, u posljednje dvije nije niti dobio priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez učinka je kroz četiri utakmice za Vatrene nakon SP-a ostao i Marko Livaja, s time da je on kroz njih dobio od Dalića tek 112 minuta. U Ligi prvaka zbog suspenzije nije imao prilike dokazati kvalitete, za AEK u posljednje dvije utakmice grčkog prvenstva nije postigao gol.

Niti jedan niti drugi nisu prekriženi u Dalićevim očima, no napadački red koji će činiti Rebić, Kramarić i Perišić za ovu akciju jasno kazuje da će vrijeme za njihovo dokazivanje pričekati neke druge, u ovom trenutku manje važne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo