ONI NE ZNAJU ZA KRIZU: / Spiskali su 1,8 MILIJARDI dolara za samo 24 sata!

Image
Foto: AFP

Prvi dan srpnja praznik je za ljubitelje sporta u SAD-u i Kanadi. NBA i NHL klubovi mogu potpisivati nove ugovore s igračima, a to su učinili u nevjerojatnom stilu.

2.7.2015.
9:17
AFP
VOYO logo

Samo u 24 sata spiskali su 1.8 milijardi dolara, što je ekvivalent duga koji je Grčka morala vratiti MMF-u ovih dana. Posebice su trošili u NBA ligi, gdje su na 25 ugovora 'zdrobili' 1.5 milijardi dolara. Iako je 'salary cap' u obje lige podjednak, NBA momčad se sastoji od dvostruko manje igrača, pa vlasnici mogu spiskati mnogo više na ugovore svojih zvijezda. Uz to, hokejaško tržište igrača kojima su istekli ugovori ovog ljeta je bilo slabo, pa su potrošili 'samo' 300 milijuna dolara u jednom danu.

Tako je 22-godišnji Anthony Davis postao jako, jako bogat mladić. Centar New Orleansa je košarkaš s najbogatijim ugovorom u NBA ligi. Produljio je ugovor s Pelicansima na još pet godina i za to će dobiti nevjerojatnih 145 milijuna dolara. Posao je dogovoren, ali službeno će se upisati u povijest 9. srpnja kada ističe NBA moratorij na ugovore. Dosad je igrao za sitniš, kao 'rookie' u ligi je imao četverogodišnji ugovor vrijedan 23 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, koliko su suludo narasli ugovori igrača, Kobe Bryant je za sedam godina (od 2004. do 2011.) u Lakersima dobio 136 milijuna dolara. Kako LeBron Jamesu ističe ugovor s Cavsima naredne sezone možemo samo pretpostaviti da će Davisov rekord vrijediti do sljedećeg ljeta, kada NBA momčadi kreću u novi ludi šoping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo