SAMMIR ZNA KAKO SRUŠITI VILLARREAL: / 'Mi nismo imali ono što ova momčad ima i to im je prednost. Tako trebaju uvijek igrati'

Image

Vahid Halilhodžić na klupi, a na terenu dvojica junaka te maksimirske večeri. Večeri u kojoj je Žuta podmornica potopljena s 2:0.

8.4.2021.
7:54
VOYO logo

Dinamo i Villarreal već su se susreli u Europskoj ligi. U grupnoj fazi tog natjecanja prije jednog desetljeća. Tog rujanskog dana u modrom dresu briljirao je Sammir. Sada se u razgovoru za RTL Sport prisjetio velike pobjede na Maksimiru, objasnio zašto je naprasno napustio HNL, ali i otkrio što misli o novom Dinamu.

"Sjećam se da je bio pun Maksimir i da je atmosfera bila super. Ja bi rekao da je možda to bila moja najbolja utakmica u dresu Dinama. Mislim da je bilo 20 tisuća ljudi, ako ne i više. Sjećam se da smo svi igrali dobro, cijela ekipa. I ja sam možda malo odskakao od drugih. I asistirao sam i zabio gol i bio je fenomenalan osjećaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali bolje igrače

Tog osjećaja Sammir se sada prisjeća u Brazilu. Modri dani bili su najbolji dani njegove karijere. Slavio je u društvu Vrsaljka, Badelja, Bišćana, Kelave. Sada Maksimirom uz kapetana Ademija trče neki novi klinci.

"Mi smo prije imali puno boljih igrača, iskreno. Ja to tako vidim. Ali nismo bili kao ekipa, nismo disali kao jedno. Sada momčad ima to u sebi i to im je prednost i zato tako dobro igraju i tako trebaju igrati uvijek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sammir vjeruje da Dinamo nakon rušenja Tottenhama može izboriti i polufinale Europske lige.

Image

Sammir tijekom utakmice s Villarrealom

"Vidio sam golove i rezultat i mislio sam da je to čudo za cijeli Zagreb i hrvatski nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A čemu nakon odlaska iz Hrvatske teži Sammir? Lokomotivu je neočekivano napustio prije mjesec dana.

"Ne znam još, pričam s klubovima ovdje, tek počinje prvenstvo i nadam se da ću naći klub. Još mislim igrati 2-3 godine sigurno ovdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iako na Kajzerici tvrde da je otišao zbog kroničnih problema s tetivom, Sammir tvrdi drukčije.

"Imao sam problema s ozljedama kad sam došao, ali ove godine bio sam spreman i mogao sam igrati bez problema. Vidio sam da klub ne može ići naprijed, nismo mogli nikako igrati bolje i ja sam pomislio: bolje da idem doma, da budem malo sa sinom"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li šanse da ga jednog dana opet gledamo u HNL-u?

"Ne, ne, ne. Dosta!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilcu koji je nosio i hrvatski dres očito je stvarno dosta. Za kraj, uoči utakmice s Villarrealom Filho ima poruku za svoj Dinamo.

"Evo ja šaljem iz Brazila podršku igračima i cijelom klubu. Dinamo mi je u srcu, bio sam tu dosta godina i stvarno navijam za taj klub. Ako me netko pita za koji klub navijam, od svih na svijetu ja bi rekao Dinamo Zagreb. To je svima jasno i nadam se da će proći i svima sretno!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo